Home Nieuws Matchdays Sterke Tolu tegen Union: “Ik kon mezelf tonen in deze wedstrijd”

Sterke Tolu tegen Union: “Ik kon mezelf tonen in deze wedstrijd”

0
Sterke Tolu tegen Union: “Ik kon mezelf tonen in deze wedstrijd”
Foto: Dominique Vaes

De eerste wedstrijd in de Champions Play Offs werd meteen winnend afgesloten tegen leider Union. Het doelpunt van Tolu Arokodare was genoeg voor de zege en een voorlopig derde plek in de stand. Een mooie prestatie met een nieuw spelsysteem door de vele blessures. Een systeem dat Tolu duidelijk lag: “Dit ligt me wel”, aldus de Nigeriaan aan de pers na de wedstrijd.

Het was de eerste competitienederlaag voor Union sinds 16 september tegen … KRC Genk. Wouter Vrancken werd door blessures en een schorsing gedwongen zijn systeem overhoop te gooien. Een systeem dat Tolu Arokodare duidelijk lag: “Voor mij was dit spelsysteem niet nieuw. Ik speelde het al bij Valmiera in Letland. Voor Union was het moeilijk. Ze konden hun voetbal niet spelen en moesten zich aan ons aanpassen.” Tolu was meteen de matchwinnaar met het enige doelpunt van de wedstrijd. “Moris twijfelde even, daar maakte ik gebruik van. In totaal kreeg ik vier kansen. Die eerste moest er ook in. Het had dus nog beter gekund.”

Op het einde van de wedstrijd was het ook Tolu die Burgess een eerste rode kaart, rechtstreeks, ooit aansmeerde. “Ik ben altijd een snelle spits. Ik liep Burgess er enkele keren af, dat kon ik vandaag eens tonen. Bij de rode kaart was ik verbaasd. Ik voelde de bal wel, maar niet dat het pijn deed. Een andere speler zou misschien meteen tegen de grond zijn gegaan om er een kaart uit te slepen. Dat was misschien ook het slimste geweest, maar zo ben ik niet. Ik was gewoon in shock over wat hij deed. Mogelijk was Burgess gefrustreerd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here