Home Nieuws Matchdays “Champions Play Offs zijn een nieuw begin” aldus Dimitri De Condé

“Champions Play Offs zijn een nieuw begin” aldus Dimitri De Condé

0
“Champions Play Offs zijn een nieuw begin” aldus Dimitri De Condé
Foto: Dominique Vaes

De Champions Play Offs zijn op het nippertje behaald. Zo viel het dubbeltje nu wel eens aan de juiste kant. Head of Football Dimitri De Condé kijkt al vooruit naar Play Off 1. “Ons seizoen is nog niet geslaagd. Deze Play Offs moeten een nieuw begin vormen”.

Het scheelde niet veel of het werden tien wedstrijden in Play Off 2. Totdat vijf minuten voor tijd aanvoerder Bryan Heynen de verlossende gelijkmaker tegen de touwen trapte. “Er zat duidelijk veel druk op deze wedstrijd, ik vond ons te verkrampt voetballen. Anderzijds vond ik het heel knap hoe we met tien tegen elf nog een achterstand hebben goedgemaakt. Daarvoor moet je sterk in je schoenen staan. Het is al zo vaak nét niet geweest, nu was het nét wel.”, aldus Dimitri De Condé.

Over het speciale einde van de wedstrijd blijft Head of Football Dimitri De Condé kort over. “Natuurlijk vind je dat niet geweldig als voetballiefhebber. Anderzijds: wat kan je ons in deze verwijten? Al een heel seizoen noemt iedereen ons te naïef en niet zakelijk genoeg. Wat hadden we hier dan anders moeten doen? Ik heb dit seizoen trouwens al veel straffere dingen gezien, we werden uitgeschakeld in de Conference League omdat de bal in Ferencvaros-Fiorentina na de 1-1 ook twintig minuten lang alleen maar werd rondgespeeld.”

Vooruitblik Champions Play Offs

Voor alle duidelijkheid: het is niet de bedoeling om zonder ambitie in de Champions Play Offs te gaan voetballen. “Na de wedstrijd was de opluchting bij iedereen natuurlijk heel groot. Spelers en staf hebben er fel voor geknokt en mogen zeker heel even nagenieten. Maar ook niet te lang. Ons doel is seizoen niet bereikt door de Champions Play-offs te halen. Dit mag geen eindpunt zijn, wel een nieuw begin. We moeten er alles aan doen om een tandje bij te steken in de play-offs. Er moet een bepaalde last van de schouders zijn gevallen, dat moet helpen om opnieuw ons beste voetbal te tonen. Zelfs al sukkelen we vooral in het offensief compartiment met blessures. We hebben nog veel kwaliteit over en er kloppen enkele jongeren op de deur. Wij zullen zeker met ambitie aan de play-offs beginnen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here