Home Nieuws Matchdays “Het stadion volledig achter ons krijgen” aldus Wouter Vrancken

“Het stadion volledig achter ons krijgen” aldus Wouter Vrancken

0
“Het stadion volledig achter ons krijgen” aldus Wouter Vrancken
Foto: Dominique Vaes

De opdracht is simpel: zes op zes pakken tegen Standard en Westerlo en dan wordt er altijd deelgenomen aan de Champions Play Offs. Al wordt het geen simpele opdracht, beseffen Wouter Vrancken en zijn technische staf. “We moeten onze thuisreputatie opflakkeren”, aldus de coach op de persconferentie.

Ondanks de mindere resultaten op eigen grond is de wedstrijd tegen Standard zo goed als uitverkocht. “De fans geven ons energie, maar wij moeten daarvoor zorgen”, aldus Vrancken. “De eerste aanzet moet van op het veld komen. De spelers zijn de katalysator van de sfeer op de tribunes. We moeten het publiek vanaf de eerste minuut achter ons krijgen, dat kan door met veel energie te pressen en snel om te schakelen. We moeten zelf pushen, dat deden we te weinig in het openingskwartier tegen Club Brugge. Wel in de rest van de eerste helft en in het begin van de tweede helft. Maar de ongelukkige 0-2 nekte ons.”

Standard blijft in een matige vorm zitten. Afgelopen weekend werd er wel met 4-1 gewonnen tegen KAA Gent. “Ze zullen bevrijd kunnen spelen”, schat Vrancken in. “Zij zetten stappen vooruit, gebruiken vooral veel positiewissels en infiltraties. We bereiden ons voor op het beste Standard, het is aan ons om de sterkste en vooral meest efficiënte versie van onszelf neer te zetten.”

Een fitte kern

Alieu Fadera en Aziz Ouattara zijn nog onbeschikbaar. Zakaria El Ouahdi, die een apart trainingsprogramma kreeg is wel speelklaar. De Champions’ Play-offs mislopen, zou dit seizoen definitief de stempel ‘mislukt’ geven. Maar met die druk moet je als speler van een topclub om kunnen, meent Vrancken. “Die druk is nodig, iedereen moét de ernst van de situatie beseffen. We moeten daar extra energie uit halen, de motivatie om alles te geven. Dat zijn de dingen die we zelf in de hand hebben. Nu al vooruitlopen op de zaken en redeneren van ‘wat als’, heeft geen zin. We moeten gewoon zelf vol aan de bak.”

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here