Home Geen categorie Christopher Bonsu Baah ontpopt zich langzaam aan tot basisspeler

Christopher Bonsu Baah ontpopt zich langzaam aan tot basisspeler

0
Christopher Bonsu Baah ontpopt zich langzaam aan tot basisspeler
Foto: Dominique Vaes

Na het vertrek van ‘papa’ Joseph Paintsil is het aan zijn landgenoot Christopher Bonsu Baah om zich in de Genkse harten te spelen. Bonsu krijgt van coach Wouter Vrancken het vertrouwen op rechts en lijkt er steeds meer door te komen. “Ik ben er zeker van dat we ons kwalificeren voor de Champions Play Offs”, vertelt hij in een openhartig gesprek met Het Belang Van Limburg.

Wanneer je Christopher Bonsu Baah tegenkomt word je in één klap goed gezind. Bonsu Baah, nog altijd maar 19 jaar oud, lijkt steeds meer en meer klaar te zijn om de schoenen te vullen van Joseph Paintsil. Te beginnen met een knalprestatie tegen Standard. Daarna volgt er nog een verplaatsing naar Westerlo. Een wedstrijd herspelen tegen Anderlecht komt er helaas niet van. “Dat is jammer en oneerlijk. Wat mij betreft was herspelen de enige juiste beslissing. Maar we moeten ons hierbij neerleggen en vooruit kijken. De komende twee wedstrijden worden niet gemakkelijk, want Standard en Westerlo zijn sterke tegenstanders. Maar wij geloven in onszelf en weten wat we moeten doen. Kwalificatie voor de Champions’ Play-offs is een must voor deze groep.”

Een woelige start

Bonsu Baah werd langzaam gebracht door Wouter Vrancken. Al kende hij een woelige start met twee rode kaarten op korte tijd in de thuiswedstrijden tegen Anderlecht en Westerlo. Twee wedstrijden waarin hij net als basisspeler aan de partij begon. “Dat was een heel moeilijke periode voor mij. Ik wilde mezelf dolgraag tonen aan de fans, maar werd twee keer van het veld gestuurd. Ik kan je vertellen: zoiets is niet goed voor het zelfvertrouwen. Ik heb toen even in een dipje gezeten, voelde me onbegrepen en vroeg me af waarom dit net mij moest overkomen. Gelukkig werd ik goed omringd. De coaches, mijn ploegmaats en mijn familie en vrienden hebben me erdoor geholpen. Daar ben ik iedereen enorm dankbaar voor.”

Toch staat zijn teller al op 38 wedstrijden voor KRC Genk. De balans zijn twee doelpunten en twee assists. “Ik kan hier tevreden mee zijn, zeker omdat dit nog maar mijn eerste seizoen in België is. Maar ik weet dat ik beter kan, hopelijk kan ik dat ook snel tonen aan de fans. Ik hecht weinig belang aan statisiteken. Ik besef dat er in het hedendaagse voetbal veel naar statistieken gekeken wordt, maar voor mij telt vooral het plezier. Als voetballer sta je op het veld om je te amuseren en om de supporters in de tribunes blij te maken. Als dat lukt, komen statistieken vanzelf.”

Foto: Dominique Vaes

Papa Joseph Paintsil in Amerika

Vanaf dag één werd Bonsu Baah goed omringd door “papa” Joseph Paintsil. “Ik keek naar hem op. Ik mis hem enorm hard. Maar ik niet alleen hoor, de hele groep mist Joske. Hij is een geweldige kerel. Toen ik hier vorige zomer aankwam, nam hij me onder zijn vleugels en hielp hij me met veel dingen. We waren bijna altijd samen. Lachen, plezier maken, Afrikaans eten,… Het is doodjammer dat hij weg is, maar dit was een kans die hij niet kon laten liggen. Ik ben dan ook heel blij voor hem. Ik hoor hem nog soms, maar door het grote tijdsverschil met Los Angeles is het niet zo gemakkelijk om veel contact te hebben. Ik heb hem wel al gezegd dat ik hem binnenkort ga opzoeken. Ik heb nog geen nieuwe papa. Maar ik kom wel heel goed overeen met Yira Sor, we brengen veel tijd samen door. Door de transfer van Joske krijg ik nu wel meer speelkansen. Ik kan doen wat ik het liefst doe: spelen en genieten van voetbal.”

Thibaut Courtois op bezoek

Vorige week werd de goedlachse Bonsu Baah even starstruck toen ineens Thibaut Courtois de aftrap kwam geven. “Ik was eerlijk gezegd een beetje onder de indruk toen ik hem na de match ontmoette. Het was fantastisch, want Thibaut is een geweldige speler. Ik speelde vroeger op FIFA altijd met Genk omwille van Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois. Die laatste heb ik intussen ontmoet, hopelijk brengt Kevin ons binnenkort ook eens een bezoekje…”

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here