Home Nieuws Matchdays Chemie tussen Anouar Ait El Hadj en Bilal El Khannouss werpt zijn vruchten af

Chemie tussen Anouar Ait El Hadj en Bilal El Khannouss werpt zijn vruchten af

0
Chemie tussen Anouar Ait El Hadj en Bilal El Khannouss werpt zijn vruchten af
Foto: Dominique Vaes

Man van de match was invaller Anouar Ait El Hadj. De jonge Marokkaan viel na rust in voor de geblesseerde Yira Sor en na nauwelijks vier minuten scoorde hij meteen de openingstreffer. “Mijn maatje Bilal sprak me moed in. Het niet spelen kroop in mijn hoofd”, aldus El Hadj na de wedstrijd.

Enkel winnen in Westerlo en de kwalificatie voor de Champions Play Offs is een feit. KRC Genk domineerde de wedstrijd tegen Standard, maar de efficiëntie ontbrak. Gelukkig kon het Belgisch Marokkaanse dribbelwonder Anouar Ait El Hadj de ban breken. De ontlading was duidelijk zichtbaar. “Ik ga niet liegen, de voorbije periode was niet de makkelijkste voor mij. Ik speelde nauwelijks en dat kroop in mijn hoofd. Maar ik ben wel altijd positief gebleven en heb er dan ook nooit aan gedacht om in januari te vertrekken bij Genk. Maar ik maak er geen geheim van dat ik speelminuten nodig heb. Liefst bij Genk. Aan het eind van het seizoen zien we wel wat het wordt.”

Maar liefst zeven wedstrijden moest Anouar Ait El Hadj toekijken van op de bank zonder speelminuten. Met zijn goede invalbeurt kan hij een nieuwe start maken. “Ik voel me hier goed, ook al speelde ik nauwelijks, toch lig ik goed in de groep. Met de trainer heb ik een normale relatie, we spreken niet zo heel veel met mekaar, maar dat hoeft ook niet. Ik weet hoe het gaat in het voetbal, het ene moment sta je nergens, een seconde later is dat plots helemaal anders.”

Foto: Dominique Vaes

Blessure Luca Oyen

Door het uitvallen van Luca Oyen worden de speelkansen van El Hadj wel groter. De kans dat Luca Oyen voor lange tijd aan de kant staat is reëel. “Zijn blessure verandert niet zo veel voor mij. Oorspronkelijk viel ik niet voor hem in. Ik vind het vooral jammer voor hem, waarschijnlijk heeft hij opnieuw een zware blessure opgelopen. Ik heb hem alvast goede moed gewenst.”

Ook Bilal El Khannouss was getuige van het triestige moment op het veld: “Ik stond aan de andere kant van het terrein, maar zag zijn knie verdraaien en vreesde het ergste. Na de match heb ik hem nog kort gesproken, want hij was nog in de kleedkamer. We zullen hem sowieso steunen als de blessure zwaar uitvalt, want dat verdient Luca helemaal.”

Chemistry met El Khannouss staat op punt

Het winnende doelpunt kwam er niet toevallig na een mooie combinatie met maatje El Khannouss. “We zijn allebei Marokkanen en voelen mekaar dus goed aan”, aldus El Khannouss. “Onze manier van spelen lijkt ook op mekaar. We willen in eerste instantie resultaat halen, maar we willen ons ook amuseren. Dat is vandaag gelukt. Voor mij is Anouar meer dan een medespeler. Hij is een echte vriend. De voorbije weken en maanden waren moeilijk voor hem. Ik heb vaak op hem ingesproken, om hem moed te geven. Want natuurlijk wilde hij spelen, maar kwam dat er niet van. Anouar is blijven doorzetten en heeft hard gewerkt om die kans af te dwingen. Tegen Standard werd hij daarvoor beloond.”

Start Ramadan

Beide jongens doen bovendien ook mee aan de Ramadan, die op zondagavond start. “Dit wordt een speciale periode voor ons”, aldus de nummer tien. “We zijn sowieso al vaak samen, dat zal nu nog meer het geval zijn. Want nu zullen we samen vasten, samen eten en samen naar de moskee trekken. Ook Kayembe, Zeqiri, Fadera, El Ouahdi en Ouattara doen mee met de ramadan. Het is soms wel zwaar, maar zo voelt de beloning alleen maar beter, daar doe je het voor.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here