Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken kijkt uit naar confrontatie tegen Club Brugge

Wouter Vrancken kijkt uit naar confrontatie tegen Club Brugge

0
Wouter Vrancken kijkt uit naar confrontatie tegen Club Brugge
Foto: Dominique Vaes

Zondagmiddag is D-day. Zowel KRC Genk als Club Brugge strijden nog voor een ticket in play off 1. Na een zes op zes tegen RWDM en Charleroi kunnen de jongens van Wouter Vrancken met vertrouwen starten tegen een Club Brugge dat de laatste wedstrijd klappen incasseerden. Al is Wouter Vrancken realistisch. “We kunnen Club alleen kloppen als we lef tonen”, in Het Belang Van Limburg.

Wouter Vrancken kon al iets ontspannender de persconferentie aanvatten. “De twee zeges deden inderdaad veel deugd. Maar het is niet omdat je RWDM en Charleroi hebt geklopt dat alles zomaar vanzelf zal gaan. Club Brugge blijft een sterke tegenstrever, ook al bleven de resultaten er de jongste weken uit. Maar daar moeten we niet mee bezig zijn. Het is niet zo dat ze werden weggespeeld, ze vergaten alleen hun momenten te nemen. Als je hun spelerskern bekijkt dan is dat waarschijnlijk de beste van het land. Om Club te kloppen heb je dus lef nodig, je mag niet als angsthazen op het veld komen. We moeten de wedstrijd lezen, kwaliteit tonen en op de juiste momenten initiatief durven nemen. Op die manier kan je je momenten grijpen en de details, die een wedstrijd beslissen, in je voordeel doen kantelen.”

Die zes op zes is voor de spelersgroep ook enkel maar positief te noemen. “Het geloof is er altijd wel geweest op training. Maar wat je nu meer zag, is dat spelers mekaar meer durfden pushen. Iedereen beseft dat we moeten doorgaan. Een overwinning zou een grote stap betekenen richting play-off 1. Neem daarbij de steun van een vol huis, dan is dit zeker een wedstrijd om naar uit te kijken. Buiten Aziz en Fadera is iedereen fit. Dat geeft ons meer mogelijkheden voorin. Zowel bankzitters als basisspelers kunnen het verschil maken, hebben we vorige week nog ervaren. Daarom moeten invallers extra energie brengen, dat kan een wedstrijd bepalen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here