Home Nieuws Transfer Joseph Paintsil naar LA Galaxy officieel

Transfer Joseph Paintsil naar LA Galaxy officieel

0
Transfer Joseph Paintsil naar LA Galaxy officieel
Foto: Dominique Vaes

Het hing al een tijdje in de lucht maar nu is de transfer van Joseph Paintsil naar LA Galaxy ook officieel afgerond. Joske reisde vorige week al af naar Los Angeles om er zijn medische testen af te leggen. Paintsil, sinds 2018 actief, verlaat zo na vijf en een halfjaar onze club.

Joske arriveerde in 2018 in Limburg. In zijn eerste seizoen was hij nog de back-up voor Leandro Trossard en werd hij meteen landskampioen. Na een eerdere uitleenbeurt aan het Turkse Ankarag├╝c├╝ ontplofte hij afgelopen seizoen helemaal onder de vleugels van Wouter Vrancken. Vanop rechts was de Ghanese winger in het seizoen 2022-2023 een gevaar voor elke verdediging. Hij klokte uiteindelijk af op 14 doelpunten en evenveel assists. In totaal speelde Paintsil 168 wedstrijden in onze geliefde kleuren. Daarin wist hij 40 keer het doel te vinden en gaf hij 28 assists. Joske tekent een contract voor vier seizoen aan de Amerikaanse Westkust.

De hele Genkse familie wil Joske bedanken voor de mooie jaren en wenst hem veel succes bij zijn nieuw avontuur. De competitie in de MLS start komend weekend. De openingswedstrijd voor Joske is er meteen eentje tegen het Inter Miami van Lionel Messi op maandag 26 februari om 02:30.

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here