Home Nieuws Matchdays Tevreden coach na eerste overwinning in 2024

Tevreden coach na eerste overwinning in 2024

0
Tevreden coach na eerste overwinning in 2024
Foto: Dominique Vaes

We hebben er even op moeten wachten maar nu is het er dan toch: de eerste overwinning in 2024. Zaterdagnamiddag werd RWDM met legen handen terug naar Molenbeek gestuurd. De wedstrijd begon echter tegenvallend met een tegendoelpunt na anderhalve minuut. Tolu, Oyen en Zeqiri in het slot zorgden uiteindelijk voor een 3-1 eindstand. “De eerste stap is gezet, nu moeten we verder gaan”, aldus Wouter Vrancken.

Door het vroege tegendoelpunt van Carlos Alberto moest er al meteen achtervolg worden. “Een vroeg doelpunt slikken is nooit leuk”, aldus Wouter Vrancken. “We hadden het de eerste twintig minuten moeilijk. Ik ben blij dat de jongens zich in de match hebben geknokt, na de gelijkmaker zag je het zelfvertrouwen groeien. Na rust hebben we de match resoluut in handen genomen. Daar zag ik maar één minpunt: we hadden veel sneller een derde keer moeten scoren om de wedstrijd helemaal dood te maken.”

Jongeren manifesteren zich

Wouter Vrancken kon tevreden terugblikken op de prestaties van enkele jongens. De instelling van El Ouahdi werd gecomplimenteerd en ook jongens uit de eigen academie als Vandevoordt, Heynen, El Khannouss en Heynen speelden een uitstekende wedstrijd. Een ijzersterke doelman Vandevoordt zorgde er met onder andere een wereldsave op de krul van Alberto voor dat er met een voorsprong gerust mocht gaan worden. “Maarten staat er elke week opnieuw. Als je een topclub wil zijn, dan heb je zo’n keeper nodig die je op cruciale momenten in een wedstrijd kan houden. Ook Bilal had een belangrijk aandeel in de overwinning. Bilal is nog heel jong, maar heeft op het veld toch al een soort leidersrol opgeëist. Hij komt in de bal, laat zich veel horen en pikt alles op wat je tegen hem zegt. Vandaag was hij vooral na rust heel sterk.”

Luca Oyen bedankte het vertrouwen dan met zijn eerste doelpunt van het seizoen. “Luca komt uit een moeilijke periode, waar hij op zoek was naar een constante vorm. Deze wedstrijd én zijn doelpunt deden hem heel veel deugd. Het wordt nu zaak voor hem om op deze geëngageerde manier door te gaan”, aldus Vrancken.

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here