Home Nieuws Matchdays “Efficiëntie tonen in zone van de waarheid” aldus Wouter Vrancken

“Efficiëntie tonen in zone van de waarheid” aldus Wouter Vrancken

0
“Efficiëntie tonen in zone van de waarheid” aldus Wouter Vrancken
Foto: Dominique Vaes

Zaterdagmiddag wordt er in de thuiswedstrijd tegen RWDM op zoek gegaan naar een eerste overwinning in 2024. Na een 3 op 15 oogt de balans mager en dat beseft ook trainer Wouter Vrancken op de wekelijkse persconferentie.

Met een puntenaantal van 1 op 15 is RWDM de slechtste leerling van 1A in 2024. Toch wordt het geen makkelijke wedstrijd voor de jongens. Joseph Paintsil is inmiddels op weg naar LA en Yira Sor is nog onzeker. Aan Wouter Vrancken en de coach om oplossingen te vinden. “We moeten nieuwe connecties vinden. Door het vertrek van Munoz en Paintsil zijn we onze volledige rechterflank kwijt. Ze vonden elkaar blindelings, er kwam altijd gevaar langs hun kant. Op training proberen we daar naar te zoeken, omdat het vooral beter moet in de laatste 30 meter van het veld. In Mechelen creëerden we te weinig gevaar met het balbezit dat we hadden.”

Nieuwe coach voor RWDM

Na de nederlaag van RWDM op de vorige speeldag werd er afscheid genomen van trainer Claudio Caçapa. Intussen werd Bruno Irles aangesteld als nieuwe trainer. Hierdoor is het gissen naar de speelwijze van RWDM. “Het is niet de eerste keer dat dit ons overkomt. We analyseren dan ook de veldbezetting en manier van voetballen van zijn ex-clubs. RWDM heeft een brede kern, het is afwachten hoe en met wie ze aan de aftrap komen. Maar we moeten in eerste instantie van onze eigen kracht uitgaan en de match meteen in handen nemen.”

KRC Genk staat momenteel op een zevende plek in het klassement. De wedstrijd tegen RWDM van zaterdag moet dus gewonnen worden met het oog op de Champions’ Play-offs. “In Mechelen was het al een must-win, net zoals tegen OHL. De volgende vijf wedstrijden – of zes, als de match op Anderlecht herspeeld wordt – moeten allemaal gewonnen worden. Door transfers en blessures is het de ideale moment voor anderen om hun kans te grijpen. Er is veel intensiteit op training dus dat is het probleem niet. Ik kan de jongens niets verwijten, de wil is er. Maar we moeten het ook nog brengen tijdens de wedstrijden”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here