Home Nieuws Matchdays “Aanvallend meer brengen” aldus Vrancken voor wedstrijd tegen KV Mechelen

“Aanvallend meer brengen” aldus Vrancken voor wedstrijd tegen KV Mechelen

0
“Aanvallend meer brengen” aldus Vrancken voor wedstrijd tegen KV Mechelen
Foto: Dominique Vaes

Voorlopig nog geen overwinning in 2024. Na een twee op twaalf volgt er een verplaatsing naar het herboren KV Mechelen van ex-genkie Besnik Hasi. “De druk stijgt’, aldus Wouter Vrancken op de wekelijkse persconferentie.

“We moeten dat doelpunt kunnen scoren om een wedstrijd open te breken”, aldus de Genkse coach. “Organisatorisch zat het de voorbije weken nog wel goed maar we creëerden zelf te weinig. We moeten hard genoeg durven zijn voor mekaar, soms zijn we te snel tevreden. Dat begint op training, waar je elke kans moet proberen ijskoud af te maken. Gebeurt dat niet dan mag daar reactie op komen. We kunnen spelers daarbij proberen te triggeren maar voor het grootste stuk moet dat toch uit henzelf komen.”

Na de overwinning van Cercle Brugge vorige week tegen STVV werd er uit de top zes gevallen voor het eerst sinds lang. “Ik hoop dat de jongens daar toch mee bezig zijn. Er mag ongerustheid heersen. Iedereen moet beseffen waar we staan, de druk moet ons op scherp zetten. We zullen top moeten zijn om de punten te pakken in Mechelen. Hasi bracht er stabiliteit, ze hebben sowieso de nodige kwaliteit met sterkhouders als Schoofs, Mrabti en Hairemans. Het zit er goed in mekaar, in thuismatchen vormt het enthousiasme van de supporters nog een extra wapen.”

Geen Sor

Yira Sor is nog niet beschikbaar. Hij ondervindt nog te veel last van zijn blessure in de wedstrijd tegen Union. Al gaat dit de goede kant uit. Joris Kayembe speelde zaterdagavond de troostfinale van de Afrika Cup tegen Zuid-Afrika en is dus ook niet beschikbaar.

Het maakt dat hij de jongeren Kos Karetsas en Noah Adedeji-Sternberg opneemt in zijn wedstrijdselectie. Zij zijn dus onbeschikbaar voor Jong Genk, dat het zondag eerder op de dag Dender ontvangt. “Het zijn twee jongeren die stappen aan het zetten zijn. We gaan er goed op letten dat ze geen stappen zullen overslaan maar zij tonen op training dat ze iets extra’s in hun mars hebben.”

Kos Karetsas. Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here