Home Nieuws Matchdays “Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen”

“Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen”

0
“Iedereen moet nu zijn verantwoordelijkheid nemen”
Foto: Dominique Vaes

Zaterdagavond komt Union op bezoek in de Cegeka Arena. De troepen van Alexander Blessin hebben al niet meer verloren in de competitie sinds 16 september tegen … KRC Genk. Wouter Vrancken vertelde op zijn persconferentie dat er veel gepraat werd na de verrassende nederlaag in Leuven. “Het moet op een andere toon, dat weet iedere speler”, aldus onze coach.

Buiten Union en Antwerp liet iedere ploeg in de top zes punten liggen. Ook dus een gemiste kans om de plek in de top zes te verstevigen. “Ik heb de zaken duidelijk benoemd. Op een iets andere toon dan nu. Elke speler moet zijn verantwoordelijkheid nemen. Als je het mooiste beroep ter wereld mag uitoefenen, moet je daar ook al je energie instoppen. Tonen dat je ten koste van alles wil winnen en dat uitstralen met je lichaamstaal.”

“De boodschap is zeker overgekomen. Er kwam even een discussie op gang maar ook op dat vlak mag het van mij nog meer zijn. Het zijn de spelers die de kar proberen te trekken op het veld, die dat ook in die gesprekken doen. Hoe dan ook, we moeten nu de volgende stap zetten. De bladzijde omdraaien tegen Union en aanpikken bij ons niveau van eind 2023.”

Een sterke leider

Union gaat tegenwoordig als een sneltrein doorheen de competitie. Het wordt dus allesbehalve een makkelijke opdracht. “Zij hebben wat ik bij ons te vaak mis”, erkent Vrancken. “Union kent geen ups-and-downs. Het is een ploeg met veel kwaliteiten. Maar die hebben wij ook, we weten op welke manier we hen pijn kunnen doen. Maar daarvoor moeten we top zijn.”

Geen Fadera, Cuesta en Galarza

Fadera overstrekte in Leuven zijn knie en ondergaat een MRI. De match tegen Union komt sowieso te vroeg. Ook Aziz Ouattara is nog steeds onbeschikbaar. Cuesta en Galarza zijn geschorst. Kayembe bereikte ondertussen met Congo de halve finales op de Afrika Cup.

Wel van de partij is Joseph Paintsil. Joske werd in Leuven nog tijdens de rust gewisseld. “Hij beseft dat zulke reacties niet kunnen, maar moet ook op het veld tonen dat hij zijn les heeft geleerd. Je kan niet op dezelfde nagel blijven kloppen. Hij moet beseffen dat hij niet alleen zijn ploeg benadeelt maar ook zichzelf buitenspel zet. Wie voortdurend bezig is met randzaken, kan zijn kwaliteiten niet uitspelen. Zeker niet tegen een geslepen ploeg als Union, waarin bijna alle spelers bulken van ervaring en de kneepjes van het vak kennen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here