Home Nieuws Matchdays “Met elf tegen elf kwamen we niet in gevaar”

“Met elf tegen elf kwamen we niet in gevaar”

0
“Met elf tegen elf kwamen we niet in gevaar”
Foto: Dominique Vaes

Opnieuw geen derbyzege voor Wouter Vrancken. De wedstrijd op STVV eindigde in een 1-1-gelijkspel. Een wedstrijd met twee gezichten. Een vroege voorsprong kon niet worden vastgehouden. Na rode kaarten voor Arteaga en Heynen werd de wedstrijd zelfs even gestaakt. “Jammer dat zo’n toestanden onze goede prestatie overschaduwen”, klonk het bij coach Wouter Vrancken.

“We hadden de wedstrijd volledig onder controle, ook na het vroege doelpunt van Yira.”, aldus Vrancken op de persconferentie. “Ik denk niet dat wij een kans hebben weggegeven, terwijl we zelf genoeg creëerden om de match tijdig in het slot te gooien. Galarza, Tolu, Fadera, Paintsil… allemaal lieten ze goeie kansen liggen. Het is weer het verhaal van het begin van het seizoen, toen we onszelf vaker vergaten te belonen. Dat moet de volgende wedstrijden weer beter, want wij verdienen het na dergelijke prestatie om te winnen.”

Na de rode kaarten voor Arteaga en Heynen draaide het beeld van de wedstrijd. Niet onlogisch volgens Vrancken. Al vond hij zeker de rode kaart van Arteaga, van wie het zijn laatste wedstrijd was, overdreven. “Ik denk dat je zo’n heet standje in een beladen derby als scheidsrechter anders kan oplossen. Even later viel de tegengoal, die natuurlijk nooit op die manier mag binnengaan. We zullen die tegengoal zeker grondig analyseren. Ik ben wel tevreden met de manier waarop mijn spelers met z’n negenen eigenlijk niks weggaven en het punt vasthielden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here