Home Nieuws Matchdays “Emotioneel afscheid van Daniel Munoz”

“Emotioneel afscheid van Daniel Munoz”

0
“Emotioneel afscheid van Daniel Munoz”
Foto: Dominique Vaes

Daniel Munoz zal zondag de Limburgse Derby niet meer meemaken. Munoz stapte vrijdagnamiddag met zijn gezin de trein op om zijn medische testen af te leggen bij Crystal Palace. De persconferentie voor de match tegen STVV stond dus volledig in het teken van het afscheid van het Colombiaanse clubicoon.

Wouter Vrancken had het liever anders gezien voor de wedstrijd tegen STVV. Het wordt de afscheidswedstrijd van Gerardo Arteaga. Daniel Munoz heeft dan vorige week zijn laatste wedstrijd al gespeeld voor blauw-wit. “We zagen het vertrek van Dani natuurlijk wel aankomen. We hebben ons samen al vaak afgevraagd waarom er zo weinig interesse was voor een speler met zijn kwaliteiten. Dan moeten we nu ook niet raar opkijken dat het nu wel gebeurt. Dat neemt niet weg dat het heel jammer is voor ons. Ik ben enorm blij voor hem, maar we verliezen wel een superbelangrijke speler, zowel op als naast het veld. Iemand met wie je naar de oorlog kon. Het afscheid was emotioneel. Hij heeft de groep vrijdagochtend toegesproken en kon het zelf ook niet droog houden. Mooi om te zien, want het geeft weer hoe hij is als mens.”

In de media verschenen er verschillende berichten dan Munoz zijn kat stuurde naar training. Nieuws waar Wouter Vrancken één en ander over kwijt wilde: “Daar wil ik wel een kanttekening bij plaatsen. Dani is altijd heel correct geweest. Telkens als er een nieuwe wending was, kwam hij zelf naar mij toe om even samen te zitten. Woensdag, toen hij voor het eerst niet meetrainde, ook. Hij was die dag als eerste op de club om een gesprek met mij te hebben. Toen heeft hij alle kaarten op tafel gelegd. Hij snapte heus wel dat de situatie niet ideaal was en zat er zelf ook mee gewrongen. Naar de staf en de spelers toe is hij altijd heel correct gebleven. We gaan nu snel opzoek naar een vervanger.”

Derby met Paintsil en Fadera

Wel van de partij in de derby zijn Joseph Paintsil en Alieu Fadera. Fadera kwam donderdag al aan. Joske keerde vrijdagnamiddag terug op de club. “Voor hen is het jammer dat ze eruit liggen, maar voor ons is het natuurlijk heel goed nieuws”, aldus onze coach. “Ali heeft vandaag al wat dingen kunnen doen op training, Joske nog niet. Het is dus nog even afwachten wat hun inzetbaarheid zondag betreft.”

Wouter Vrancken hoopt zondag zijn eerste derby te winnen. De voorbije drie wedstrijden eindigden telkens in een gelijkspel. “Ik verwacht een hevige match, dat is altijd zo tegen STVV. Wij zullen klaar moeten zijn, want gemakkelijk zal het niet worden. Ik heb trouwens enorm veel respect voor wat mijn collega Thorsten Fink daar dit seizoen heeft neergezet. STVV speelt mooi voetbal en doet het heel goed. We zullen op ons best moeten zijn. Het is al lang geleden dat Genk nog eens een derby kon winnen, al van 2021. We spelen elke wedstrijd om te winnen, dat zal zondag niet anders zijn. Maar zoals ik al zei: het zal niet gemakkelijk worden.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here