Home Nieuws Matchdays Andi Zeqiri held van de dag tegen Cercle Brugge: “Gescoord bij tweede balcontact”

Andi Zeqiri held van de dag tegen Cercle Brugge: “Gescoord bij tweede balcontact”

0
Andi Zeqiri held van de dag tegen Cercle Brugge: “Gescoord bij tweede balcontact”
Foto: Dominque Vaes

Na één minuut op het veld kon Andi Zeqiri de ploeg al meteen op gelijke hoogte brengen tegen Cercle Brugge. Zeqiri voorkwam zo een eerste nederlaag aan in 2024. “Als spits moet je de kansen grijpen die zich voordoen”, stelde de Zwitser vast in een interview aan HBVL.

In een moeilijke match tegen Cercle Brugge werd er al vroeg op achterstand gekomen. Op het uur besloot Vrancken een bleke Bonsu Baah te vervangen en met Andi Zeqiri in een tweespitsen systeem te spelen. Die wissel draaide goed uit want na nauwelijks een minuut op het veld gestaan hebben scoorde Le Fer al. “Het was mijn tweede balcontact, een minuutje eerder had ik de bal ook al eens met mijn borst geraakt. Ik wist dat ik in de buurt van Tolu moest zijn als er een lange bal werd getrapt, want dan is de kans groot dat die bal terugkomt. Toen ik de afvallende bal zag botsen, twijfelde ik niet en trapte ik resoluut. Ik schiet nu eenmaal graag op doel.”

Het was zijn vierde competitiedoelpunt. Zeqiri scoorde zijn eerste in zijn debuutmatch op het veld van Union. Daarna scoorde hij ook al in Europa tegen Fiorentina. Nadien volgde er een kleine terugval en Zeqiri moest vrede nemen met een plekje op de bank. “Het is normaal dat je een aanpassingsperiode nodig hebt als je in een nieuwe competitie en bij een nieuwe ploeg terecht komt”, aldus de Zwitser. “Ik ben altijd hard blijven werken en proberen mijn kans te grijpen als die zich voordoet. Dat is vandaag goed gelukt.”

Een goede stage

Zeqiri was ook trefzeker in Spanje in de oefenwedstrijd tegen Paderborn. Ook coach Wouter Vrancken was tevreden over de hongerigheid van zijn spits. Zeqiri zelf hield een goed gevoel over aan zijn eerste trainingskamp: “Daar dienen stages voor, om bij te sturen en de puntjes op de ‘i’ te zetten. De omstandigheden in Spanje waren ideaal om scherp aan het nieuwe jaar te beginnen. Er komen nog veel wedstrijden aan. Ik hoop daarin mijn stempel te kunnen drukken.”

Te beginnen met de derby volgende week op het veld van STVV. Er kon al 4 wedstrijden niet meer gewonnen worden van de grote rivaal. De laatste overwinning dateert al van september 2021. Zo’n match is altijd speciaal. In de heenwedstrijd hebben ze het ons knap lastig gemaakt en ons verrast met hun voetbal. Nu krijgen we een andere match. We gaan ons goed voorbereiden op deze clash, want deze wedstrijd willen we absoluut winnen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here