Home Interview Anouar Ait El Hadj is hongerig om van 2024 zijn jaar te maken

Anouar Ait El Hadj is hongerig om van 2024 zijn jaar te maken

0
Anouar Ait El Hadj is hongerig om van 2024 zijn jaar te maken
Foto: Dominique Vaes

Het is ongeveer een jaar geleden dat Anouar Ait El Hadj de overstap maakte van Anderlecht naar Genk. De jonge Marokkaan is hongerig om van 2024 zijn jaar te maken. “Ik houd een goed gevoel over van de winterstage. De zon deed ons heel veel deugd. Aan huiskrant Het Belang Van Limburg doet El Hadj zijn verhaal.

De overgang tussen Anderlecht en Genk

Enorm veel speelminuten vergaarde Anouar Ait El Hadj nog niet. Toch is hij optimistisch en heeft hij het naar zijn zin in Limburg. “Ik heb nergens spijt van. Ook al waren het niet de makkelijkste momenten, ik heb nooit het hoofd laten hangen. Ik zit bij een goeie club en kan me verder ontwikkelen. Ik weet dat mijn kans nog komt. Genk is ook een stuk rustiger dan Molenbeek. Ik kan hier genieten van de rust. In Molenbeek had ik veel mensen om mij heen, hier kan ik mij volledig op het voetbal concentreren.”

Een succesvolle stage

In beide oefenwedstrijden werd Anouar Ait El Hadj op de tien positie uitgespeeld, onder andere door de afwezigheid van Bilal El Khannouss. Tegen Lugano zorgden de flitsen van El Hadj voor een comfortabele 3-0 voorsprong voordat hij gewisseld werd. “Dit was een geslaagde stage. Ik ben er zeker van dat mijn tijd hier nog komt”.

Foto: Dominique Vaes

Bilal El Khannouss

Door uitgerekend zijn beste vriend, Bilal El Khannouss, waren de speelminuten nog niet meteen talrijk voor El Hadj. Al kan daar door de afwezigheid van Bilal naar de Afrika Cup verandering in komen. “Ik kan alleen maar blij zijn voor Bilal, die zich enorm heeft ontwikkeld. Ik zie hem niet als mijn enige concurrent, omdat ik bijvoorbeeld ook op links uit de voeten kan. Al speelt de coach me het liefst uit in een rol achter de diepste spits. Ik kan alleen maar hopen dat ik een kans krijg, die ik dan maar moet grijpen. ”

Afrika Cup

De afwezigheid van Bilal El Khannouss is er mogelijk toch voor een maand. Marokko is namelijk één van de grootste kandidaten om met de hoofdprijs naar huis te gaan. “Ik word de meest fervente supporter van Marokko. Ze verdienen het om voor de hoofdprijs te gaan, na wat ze getoond hebben op het WK. Ik kan nog altijd kiezen voor de Marokkaanse ploeg. Ik speelde wel al mee met de Belgische beloften. Ik laat op dit moment alle opties open. Pas als er een concrete vraag komt, zal ik op dat vlak een weloverwogen beslissing moeten nemen.”

Foto: Dominique Vaes

Een warme ploeg

De sfeer in de ploeg zit prima. Dat bewijzen de korte videofragmenten die vaak op de socials van KRC Genk verschijnen. “Als ploeg hangen we zeer goed aan elkaar. We werken hard maar amuseren ons ook. Met jongens als El Khannouss, Kayembe, Zeqiri en El Ouahdi is het altijd plezant.”

Tegen KV Mechelen maakte El Hadj zijn allereerste doelpunt voor KRC Genk in het slot van de wedstrijd. Eentje dat meteen gezien mocht worden. Frappant was de reactie van maatje El Khannouss op de bank die haast nog harder juichte dan Anouar zelf. “Ik zei het al: wij zien mekaar niet als concurrenten, maar als vrienden. Wij gunnen mekaar alles. Dat geldt overigens voor deze hele kern. Ook hier in Benidorm hebben we er weer een mooie week opzitten. Hopelijk werpt het zijn vruchten af tijdens het vervolg van het seizoen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here