Home Interview 2024 moet het jaar van Luca Oyen worden

2024 moet het jaar van Luca Oyen worden

0
2024 moet het jaar van Luca Oyen worden
Foto: Dominique Vaes

Luca Oyen en Anouar Ait El Hadj. Beiden spelers zitten een beetje in hetzelfde schuitje en hadden op meer speelminuten gehoopt. Het zijn net die twee spelers die een zeer goede stage achter de rug hebben. Met de Afrika Cup liggen er voor zowel Oyen als El Hadj mogelijkheden op een basisplaats. “Ik ben klaar voor een nieuwe start. 2024 moet mijn jaar worden”, aldus een gemotiveerde Oyen in een gesprek met Het Belang Van Limburg.

Een moeilijk seizoensbegin

Het was niet de makkelijkste periode voor Luca Oyen. Zelf had hij op meer speelminuten geoogst. Tot nu toe staat zijn teller op nog maar 16 wedstrijden, waaronder veel invalbeurten. “Ik had meer van de eerste seizoenshelft verwacht. Het lukte niet om me volledig door te zetten. Ik weet dat de trainer wil dat ik dominanter en beslissender word in mijn spel en ik probeer er ook alles aan te doen. Maar het kwam er niet uit.”

“Tijdens die moeilijke momenten kan ik bij mijn vriendin terecht. Maar ook met mijn mama en mijn broer praatte ik veel. En natuurlijk met mijn papa, die als ex-prof de situatie heel goed kan inschatten. Hij heeft me gezegd dat ik rustig moest blijven, gewoon hard werken op training. Omdat elke speler ooit zo’n periode doormaakt in zijn carrière. In een gesprek met de trainer heb ik wel eens aangegeven dat het op mijn leeftijd voor mijn ontwikkeling belangrijk is dat ik minuten maak. Hij heeft me gezegd dat ik dat bij Genk moet proberen af te dwingen. En eerlijk, dat is ook wat ik het allerliefste zou willen. Genk is mijn club, de supporters staan altijd achter me. Daarom heb ik ook tegen een paar ploegmaats en iedereen uit mijn omgeving gezegd dat de start van het nieuwe jaar ook voor mezelf een nieuwe start moet worden.”

Foto: Dominique Vaes

De Afrika Cup

Met de afwezigheid van Fadera, Paintsil en El Khannouss liggen er mogelijkheden voor Oyen om meer speelminuten te vergaren. “Dit is een moment dat ik mijn kansen moet grijpen. De stage was al een goed begin met twee goals en een assist tegen Lugano. Ik weet dat ik voor meer dreiging moet zorgen en beslissender moet worden. Ik ben een aanvaller, dan moet je statistieken kunnen voorleggen. Acties durven maken en tegelijkertijd je werk doen in de pressing en het terugverdedigen. Vertrouwen is daarvoor belangrijk, ik ben blij dat ik meteen goed begonnen ben. De ballen vlogen lekker binnen en ook Sor maakte zijn kans heel knap af.”

“Het is ook goed dat ik zelf even de batterijen heb kunnen opladen. De winterstop deed even deugd. Ik heb het voetbal heel even aan de kant kunnen zetten. Ik ben met mijn vriendin naar Parijs getrokken en heb daar echt van genoten. Het hoofd even leeggemaakt, helemaal tot rust gekomen en daarna met frisse moed aan de stage begonnen. De omstandigheden zijn ook perfect, het zonnetje doet deugd en geeft extra energie.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here