Home Nieuws Matchdays Luca Oyen uitblinker in oefenwedstrijd tegen Lugano

Luca Oyen uitblinker in oefenwedstrijd tegen Lugano

0
Luca Oyen uitblinker in oefenwedstrijd tegen Lugano
Foto: Dominique Vaes

Dinsdagochtend om 11u00 werd er een oefenwedstrijd afgewerkt tegen het Zwitserse Lugano. Lugano, eerder dit seizoen nog tegenstander van Union en Club Brugge, werd vlotjes verslagen. Het werd 4-0 na doelpunten van Luca Oyen, die zich toonde, Yira Sor en Tolu Arokodare.

Wouter Vrancken kon tevreden terugblikken op de eerste oefenmatch van de winterstage. Hij zag veel focus en scherpte bij zijn ploeg, die voor rust het gebrek aan organisatie bij het Zwitserse Lugano keihard afstrafte. Luca Oyen eiste bij de vlijmscherpe counters de hoofdrol op met twee knappe goals en een loepzuivere assist voor Sor. Ook Andi Zeqiri toonde zich tegen zijn landgenoten. Na rust pakten de Zwitsers het iets behoudender aan.

 In de tweede helft werd de volledige ploeg, op Vandevoordt na, vervangen. Enkele jongeren voetbalden zich in de kijker, Adedeji-Sternberg kwam dichtbij een verdiende treffer. Uiteindelijk schilderde de 16-jarige Karetsas in de slotminuut een hoekschop op het hoofd van Tolu, die de 4-0 eindcijfers op het bord zette. Bijna scoorden de Zwitsers een eerredder na slordig balverlies van Kongolo, maar hij loste het zelf prima op.

Foto: Dominique Vaes

Een tevreden coach dus na afloop aan Het Belang Van Limburg: “Het resultaat was niet het belangrijkste maar ik ben blij dat mijn spelers vertrouwen opdeden en energiek en taakbewust voetbalden. Ze maakten het goed af tegen een ploeg, die veel risico’s nam. Iedereen verteert tot nu de stage goed, ook de jongeren die zich toonden tijdens deze match. Hopelijk kunnen we die lijn doortrekken.” 

Opstelling eerste helft:
Vandevoordt – El Ouahdi, Sadick, McKenzie, Caicedo – Hrosovsky, Claes – Sor, Ait El Hadj, Oyen – Zeqiri.

Opstelling weede helft:
Vandevoordt – Munoz, Cuesta, Kongolo, Arteaga – Galarza, Heynen – Bonsu Baah, Karetsas, Adedeji-Sternberg – Arokodare.

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here