Home Nieuws Matchdays Clubstatement penaltyfase in Anderlecht – Genk

Clubstatement penaltyfase in Anderlecht – Genk

0
Clubstatement penaltyfase in Anderlecht – Genk
Foto: Dominique Vaes

Op de clubwebsite gaf KRC Genk een update betreffende de uitspraak van het PRD over de penaltyfase in Anderlecht – Genk. “KRC Genk werd gisteren ingelicht over de beslissing van het Professional Refereeing Department, dat de klacht van de club ongegrond verklaart. Na analyse van de motivering blijven we achter met een gevoel van verbijstering en teleurstelling.”, klink het.

We dragen als club sportiviteit hoog in het vaandel en trachten steeds de meest professionele omstandigheden te creƫren om onze ambitieuze doelen te verwezenlijken. Topsport kan enkel op het hoogste niveau beoefend worden als alle betrokken partijen het hoogste niveau nastreven. Dat in een sportieve ambitieuze topsportomgeving menselijke fouten gemaakt worden, accepteren we en is zelfs inherent aan topsport. Dat de spelregels niet gekend, noch toegepast worden, kunnen we onmogelijk accepteren. Met het gekende beeld in bijlage in het achterhoofd verklaren dat men niet gekeken heeft naar de Anderlechtspelers op moment van het nemen van de strafschop, tart elke verbeelding. Desondanks trekken we op basis van de beelden de verklaringen van de bevoegde refs niet in twijfel. De conclusies die hieraan door het Professional Refereeing Department uit getrokken worden echter wel, temeer omdat het Professional Refereeing Department zich in deze zaak opwerpt als betrokken partij en rechter. Onzes inziens gaat het eenzijdig focussen op de positie van Yira Sor en het niet bekijken van de Anderlechtspelers in deze fase om een overduidelijke vergissing in de toepassing van de spelregels. We weigeren ons als ambitieuze topclub neer te leggen bij deze beslissing en zien voldoende juridische grond om in het belang van de geloofwaardigheid van het Belgische voetbal de procedure verder te zetten. We rekenen op een spoedige behandeling van deze procedure.`

Daarnaast is ons standpunt dat het openbaar maken van de communicatie tussen VAR en scheidsrechters zou leiden tot duidelijkheid en kan bijdragen tot de professionalisering van het Belgische professionele voetbal. 

Ondertussen zullen we onze volledige energie richten op onze sportieve doelen en zullen er alles aan doen om onze diepe teleurstelling te gebruiken als brandstof om deze te realiseren.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here