Home Nieuws De kop is eraf in in Benidorm

De kop is eraf in in Benidorm

0
De kop is eraf in in Benidorm
Foto: Dominique Vaes

De kop is eraf voor Wouter Vrancken en zijn team in Benidorm. Bij aankomst werd het zaterdag nog een rustige dag voor de spelers. Zondag werd er maar liefst vijf uur op het trainingsveld gestaan. “Het zou erg zijn dat het de laatste keer is dat we dit kunnen doen”, zegt coach Wouter Vrancken aan Het Belang Van Limburg.

Benidorm, al een aantal jaren de vaste verblijfplaats van de jongens. In het Hotel Melia Villaitana zijn er dan ook alleen maar lachende gezichten te bespeuren. Ook de coach is tevreden. “De velden liggen er beter bij dan afgelopen jaar”.

Wie weet is het misschien de laatste winterstage: de hervormingen die UEFA doorvoert in de Europese clubcompetities zorgen voor een overladen kalender, die de Pro League ertoe heeft aangezet om de spelers in het seizoen 2024-2025 nog welgeteld één vrij weekend te gunnen in de eindejaarsperiode. De winterstop is er eigenlijk geen, alleen tussen 28 december en 7 januari wordt er niet gevoetbald.

“Dit is verschrikkelijk eigenlijk”, aldus de coach. “Vooral mentaal wordt dat een heel lastig verhaal”Er wordt hierdoor niet naar het mentale aspect gekeken. Je moet af en toe eens even de voet van het gaspedaal kunnen halen, om daarna terug met frisse moed te kunnen starten. Daarvoor is deze stage ideaal. Zeker nu de zon van de partij is, ze geeft de spelers zichtbaar energie. We hebben hier al twee dagen heel goed kunnen werken. Fysiek lag het zwaartepunt op zondag, de enige dag dat we zowel voor- als namiddag trainen. Maandag staat er in de namiddag een teambuilding op het programma, dinsdag en donderdag spelen we een wedstrijd en trainen we tactisch, woensdagnamiddag krijgen de spelers vrij.”

Vijf uur op het trainingsveld

De pees werd er op dag twee dan ook stevig opgelegd. Verdeeld over drie sessies werd er meer dan vijf uur getraind. Niet dat er geklaagd wordt over de grote intensiteit. Met veel honger werden de trainingen goed afgewerkt. “Het tekent deze gretige groep”, zegt Vrancken, die zijn staf veel verantwoordelijkheid geeft tijdens de trainingen. Om zelf op de juiste momenten gericht tussen te komen. Ook de spelers van Jong Genk, die de A-kern hier aanvullen, pakt hij af en toe apart. In totaal staan maar liefst tien tieners op het veld, ze worden in een wedstrijdje tot het uiterste gepusht door een gedreven coachende Hendrik van Crombrugge, die zichzelf al tot “opa” heeft gepromoveerd. 

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here