Home Nieuws Fysiekte testen dag voor vertrek naar Spanje

Fysiekte testen dag voor vertrek naar Spanje

0
Fysiekte testen dag voor vertrek naar Spanje
Foto: Dominique Vaes

Officieel start de winterstage pas morgen. Dan vertrekken staf en spelers naar Benidorm, de jaarlijkse verblijfplaats van KRC Genk in Spanje. Toch worden de spelers vrijdag al verwacht in Hasselt voor fysieke testen. “Dit is nodig om iedere speler maximaal te kunnen begeleiden op stage”, aldus physical coach Glenn Vanryckeghem aan Het Belang Van Limburg.

“Deze testen zijn er niet als controlemiddel of de jongens zich tijdens de feestdagen hebben laten gaan”, grapt Glenn Vanryckeghem. “We willen over alle info beschikken zodat we iedere speler kunnen helpen om goed te starten aan de tweede seizoenshelft”.

Spelers in groepen van drie

“Het eerste jaar was bijzonder druk. We speelden vanaf juli vaak non stop drie wedstrijden per week. Dat heeft een enorme impact op de trainingsarbeid die je kan leveren. Daardoor zijn er grote individuele verschillen qua fysieke belasting. Je hebt spelers die bijna elke wedstrijd hebben gespeeld, je hebt er die aan de helft van de speeltijd komen en jongens die minder minuten maakten.”

“We kunnen dat combineren met extra trainingsprikkels, maar dat was door de drukke Europese weken niet altijd even simpel. Spelers die naast de wedstrijdkern vallen, kan je een extra training geven. Maar wie op de bank zit en niet of kort invalt of wie afvalt als 19de man, kan je in het kwartiertje dat hij voor of na de match extra looptraining krijgt, geen twaalf kilometer laten lopen.”

Een aangepast programma

De testen die de spelers afleggen worden dan ook grondig geanalyseerd. Ze zijn van belang voor de manier waarop de spelers de volgende twee weken worden voorbereid op de start van het vervolg van de competitie.

“Niet iedereen zal de verschillende loopvormen aan hetzelfde tempo moeten afleggen”, aldus Vanryckgehem. “De ene speler zullen we zwaarder kunnen belasten dan de andere, die differentiëring is belangrijk om iedereen zo fit mogelijk aan de aftrap te krijgen. Het is ook niet zo dat we de spelers op stage in Benidorm extreem veel zwaarder zullen belasten dan in de tweede trainingsweek in Genk. Deze veertiendaagse voorbereiding bekijken we als geheel. Waarbij we er bijvoorbeeld ook moeten op letten dat de meereizende spelers van Jong Genk op vrijdag fris uit Spanje terugkeren, zij spelen twee dagen later al een competitiematch tegen Deinze.” 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here