Home Nieuws Matchdays “Doorgaan op ons elan”

“Doorgaan op ons elan”

0
“Doorgaan op ons elan”
Foto: Dominique Vaes

Aanstaande zondag komt rode lantaarn KV Kortrijk op bezoek in de Cegeka Arena. Dat wordt al wedstrijd nummer 32 van het seizoen voor onze jongens. Na uitschakeling in de beker en de Conference League wordt alle focus gelegd op de tweede seizoenshelft in de Pro League. “We moeten verder gaan op ons elan en de focus behouden”, aldus Wouter Vrancken.

Wordt er zondag gewonnen tegen KV Kortrijk wordt het de eerste keer dat er dit seizoen drie wedstrijden op een rij gewonnen wordt. Een reden te meer om voor die thuisoverwinning te gaan. Dat besefte Wouter Vrancken ook maar al te goed op de wekelijkse persconferentie. “De spelers gaven het donderdag na de match zelf al aan in de kleedkamer: nu moeten we doorgaan op ons elan en deze flow vasthouden. Daarvoor hebben we de volledige focus nodig en moeten we vanaf het begin een hoog tempo proberen te ontwikkelen. We mogen er vooral niet van uitgaan dat we ‘maar tegen de rode lantaarn’ spelen. In België kan letterlijk elke tegenstrever het je moeilijk maken, makkelijke matchen bestaan niet in onze Jupiler Pro League. Kortrijk kan hier ongedwongen spelen, ze hebben niks te verliezen.”

KV Kortrijk zit nog altijd zonder T1. Joseph Akpala neemt voorlopig over van Glen De Boeck. Een thuisoverwinning tegen Kortrijk is een must. In de competitie werd er voorlopig alleen maar gewonnen van KV Mechelen en OH Leuven. “Cruciaal wordt dat we genoeg energie in de match kunnen stoppen en genoeg efficiëntie tonen in de zones van de waarheid”, aldus de coach, die een beetje in het ongewisse is over de veldbezetting bij de bezoekers.“ (Interim)coach Joseph Akpala schakelde vorige week om van een vijf- naar een viermansdefensie, het is afwachten of hij daar aan vasthoudt. We bereiden ons zoals steeds op verschillende scenario’s voor. En zijn op onze hoede voor individuele spelers, die het verschil kunnen maken. Zoals Avenatti met zijn kopkracht, Davies met zijn snelheid en de behendige Kadri met zijn flitsen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here