Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken blikt terug op Antwerp – KRC Genk

Wouter Vrancken blikt terug op Antwerp – KRC Genk

0
Wouter Vrancken blikt terug op Antwerp – KRC Genk
Foto: Dominique Vaes

Zaterdagavond volgde er een tweede nederlaag in de competitie voor onze jongens. Er werd met het kleinste verschil verloren op de Bosuil. Wouter Vrancken legt de hand vooral in eigen boezem. “Er waren cruciale beslissingen in ons nadeel, maar we gaven het ook zelf weg”, aldus een eerlijke trainer op de persconferentie.

Na een kwartier voetballen stond Antwerp al met 2-0 voor. Zo zou het een enorm lastige avond worden voor de jongens van Wouter Vrancken. “Je kan niet zo slecht staan als wij in de beginfase. Misschien had Bilal El Khannouss iets meer kunnen doen in de omschakeling. Maar het is niet de bedoeling dat hij voortdurend terugkomt tot op onze eigen doellijn. Op die momenten moet de man ook worden overgenomen en dat liep telkens fout. Er werd getwijfeld en dat brak ons zuur op.”

Ook de Antwerpse verdediging ging een keertje de mist in waardoor Andi Zeqiri de wedstrijd terug kon openbreken. Met net voor rust een niet gegeven strafschop en vlak na rust een niet gegeven rode kaart voor Vincent Janssen werd het wel heel moeilijk om het tij te keren. “Ik ben blij dat Mark van Bommel het al heeft aangehaald dat Antwerp twee keer goed is weggekomen“, aldus onze coach. “Die strafschopfout op Bryan Heynen was overduidelijk denk ik. Hij werd met twee handen naar de grond getrokken. Dat had ook de VAR gezien, ik weet niet waarom de scheidsrechter hem niet volgde. Dan is het jammer dat de ref daarna ook nog eens de fout inging bij het niet geven van rood voor Janssen. Ten eerste had Paintsil de bal al gespeeld, toen Janssen zijn tackle inzette. Hij had niet de minste kans om nog de bal te spelen. Maar ook de intensiteit van de tackle wettigt hier een rode kaart. Als je dan achteraf hoort dat het geen rood was omdat de speler niet boven de enkel geraakt werd… Tja, wat moet je daar dan nog op zeggen? Maar nog eens: ik wil niet onze nederlaag daaraan wijten, we hebben de goals te makkelijk weggegeven.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here