Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken blikt tevreden terug op overwinning in Union

Wouter Vrancken blikt tevreden terug op overwinning in Union

0
Wouter Vrancken blikt tevreden terug op overwinning in Union
Foto: Dominque Vaes

Een wedstrijd lelijk kunnen winnen, zonder zelf te domineren. Dat is precies wat KRC Genk zaterdagavond deed op het veld van Union. Een doelpunt van nieuwkomer Zeqiri en eentje van Galarza in het absolute slot zorgden voor de overwinning. Een overwinning die deugd deed, aldus Wouter Vrancken in de persconferentie.

Wouter Vrancken wond er geen doekjes om. “Er valt niet veel te zeggen over deze wedstrijd. We waren echt niet goed. In het begin van de wedstrijd hadden we te veel risico’s genomen in balbezit, waardoor we een aantal kansen weggaven. Zo voetbalden we onszelf uit de wedstrijd en daarna zijn we er nooit meer ingekomen. Gelukkig scoorden we wel die belangrijke vroege goal, waardoor Union alles op alles moest zetten. We hebben veel moeten verdedigen, het was vechten tot het einde. Maar ik ben blij dat we zo’n wedstrijd eens een keer over de streep trekken. We zijn dit seizoen al vaak de betere ploeg geweest om dan uiteindelijk toch met lege handen achter te blijven. Het doet deugd om nu eens aan de juiste kant te staan. Aan de overkant nam efficiëntie bij de tegenploeg al vaak de bovenhand. Ik ben blij dat dit nu eens bij ons gebeurde”

Nieuwkomer Andi Zeqiri kreeg meteen een basisplaats en scoorde in zijn debuut. Wouter Vrancken was één en al lof over zijn nieuwe aanwinst. “Ik ben blij met de wedstrijd van Andi. Er is sowieso nog veel progressie mogelijk, want hij had voor vanavond lang geen wedstrijd meer gespeeld. Maar zijn intenties waren goed, net zoals de energie die hij bracht. Hij heeft veel goede dingen gedaan waarop we de komende weken en maanden kunnen verderbouwen. En hij scoort natuurlijk, dat is als spits altijd mooi meegenomen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here