Home Nieuws Welkom Zakaria El Ouadhi en Andi Zeqiri

Welkom Zakaria El Ouadhi en Andi Zeqiri

0
Welkom Zakaria El Ouadhi en Andi Zeqiri
Foto: Dominique Vaes

KRC Genk kondigt met Zakaria El Ouahdi en Andi Zeqiri twee nieuwe transfers aan. KRC Genk bereikte met RWDM een akkoord over de definitieve transfer van Zakaria El Ouadhi. Ook met Brighton werd er een deal gemaakt over de transfer van de Zwitser Andi Zeqiri. Beide spelers tekenen een contract voor drie seizoenen met optie tot een extra jaar.

Zakaria El Ouadhi, een type Daniel Munoz

Het parcours van de 21-jarige Zakaria El Ouadhi kan zeer opvallend genoemd worden. El Ouahdi is geboren en getogen in Hoboken en zette zijn eerste voetbalpasjes bij Beerschot. Maar twee jaar geleden zat hij zonder club en leek een profcarrière heel ver weg. 

Na verschillende omwegen belandde El Ouadhi op 18-jarige leeftijd bij de A-kern van Rupel Boom. Omwille van het coronavirus kon El Ouadhi zich niet voorzetten in Boom. RWDM bood in 2021 een uitweg en El Ouadhi kon er een contract tekenen. In zijn eerste seizoen was El Ouahdi nog vaak invaller, vorig seizoen stond hij wekelijks in de basis. Hij werd kampioen met RWDM, scoorde zeven keer en gaf vijf assists. De polyvalente wingback werd door de spelers en supporters ook tot ‘Speler van het Jaar’ verkozen. Daarbovenop maakte hij ook nog zijn debuut bij de beloften van Marokko en won hij de Afrika Cup onder 23.

Head of Football Dimitri De Condé: “Zakaria is alles wat wij zoeken in een moderne flankverdediger. Hij combineert verdedigende kwaliteiten met creatieve en offensieve impulsen. In onze aanvallende spelstijl komt hij helemaal tot zijn recht”.

Zakaria El Ouadhi: “Genk wil altijd de bal hebben en speelt aanvallend voetbal over de grond. Dat past perfect bij mijn kwaliteiten. Voor mij is KRC Genk gewoon de beste club van het land. Ook Bilal El Khannouss, die ik ken van bij de Marokkaanse U23, heeft ook goed zijn best gedaan om reclame te maken voor zijn ploeg”.

Foto: Dominique Vaes

Andi Zeqiri, een spits met een neus voor goals

Zeqiri maakt de overstap van de Premier League. De afgelopen twee seizoenen leende de voormalige club van Leandro Trossard de Zwitser uit aan FC Augsburg en FC Basel. Vooral in zijn thuisland gaf de nieuwe Genkse spits zijn visitekaartje af. In 50 wedstrijden wist hij 18 keer te scoren en gaf hij twee assists. In de Conference League schopte hij het met FC Basel afgelopen seizoen tot de halve finales waar ze op Fiorentina stootten, de eerste tegenstander van KRC Genk in de groepsfase van de Conference League dit seizoen.

Head of Football Dimitri De Condé: “Andi is een beweeglijke aanvaller met veel loopvermogen en een goede positionering in de box. Hij is heel complementair met de jongens die we al hebben rondlopen in het team. Kortom, de ideale aanvulling voor ons aanvallend compartiment”.

Andi Zeqiri: “KRC Genk is een club met een enorme geschiedenis. Sommigen van de beste spelers op de Europese velden zijn in Genk gepasseerd. De ambitie spat er hier vanaf. Ze willen meedoen voor de titel en ze spelen Europees voetbal. Leandro Trossard ken ik nog van bij Brighton. Hij heeft mij veel goeds verteld over de club. Ik sta te popelen om eraan te beginnen.”

Foto: Dominique Vaes

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here