Home Nieuws Transfer Mike Trésor naar Burnley afgerond

Transfer Mike Trésor naar Burnley afgerond

0
Transfer Mike Trésor naar Burnley afgerond
Foto: Dominique Vaes

Het is nu ook officieel: Mike Trésor verlaat KRC Genk en trekt naar Burnley. De ploeg van Vincent Kompany huurt Mike Trésor tot het einde van het seizoen met een verplichte aankoopoptie.

Na even twijfelen of Burnley dan toch de juiste stap was in zijn carrière besliste Mike Trésor dan toch de overstap te maken naar de promovendus in de Premier League. Mike legde intussen ook zijn medische en fysieke testen af.

Met Mike Trésor verliest KRC Genk één van zijn beste spelers. Vorig seizoen brak Mike het record van het meeste aantal assists in de Belgische competitie met 24 stuks. Hij kreeg ook de trofee van ‘Player of the Year’ en de Ebbenhouten Schoen. In twee seizoenen KRC Genk speelde Mike in het totaal 84 wedstrijden waarin hij negen keer tot scoren kwam en maar liefst 33 assists leverde.

Head of Football Dimitri De Condé: “Zowel voor Mike als voor de club was dit het juiste moment om deze stap te maken”, reageert Head of Football Dimitri de Condé. “We wisten dat er interesse voor Mike zou zijn na zo’n onwaarschijnlijk seizoen. Dat we hem nu ook hebben kunnen afronden, geeft ons financieel opnieuw wat meer ademruimte. Met de komst van Alieu Fadera hebben we in het voorjaar al op geanticipeerd op een eventueel vertrek. Ik ben blij dat we met Mike opnieuw een toptalent kunnen afleveren aan een Europese topcompetitie.”

Mike Trésor: “Ik wil iedereen binnen de club en in de tribunes bedanken voor de mooie jaren. Individueel heb ik hier geweldige stappen gezet in mijn carrière. De afgelopen dagen zat ik uiteraard met deze transfer in mijn hoofd. Ik denk dan ook dat ik pas ga beseffen wat voor een mooie tijd ik hier heb beleefd, wanneer ik hier niet meer elke dag kom. Het is dan ook geen vaarwel, maar een tot ziens.”

Veel succes, Mike!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here