Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken blikt vooruit op Adana Demirspor – KRC Genk

Wouter Vrancken blikt vooruit op Adana Demirspor – KRC Genk

0
Wouter Vrancken blikt vooruit op Adana Demirspor – KRC Genk
Foto: Dominique Vaes

Donderdagavond is het alles of niets voor de troepen van Wouter Vrancken. De ploeg verdedigt in The New Adana Stadium een 1-2 voorsprong. Winst zorgt voor de groepsfase van de Conference League. Bij verlies eindigt het Europese avontuur. Coach Wouter Vrancken vreest de druk en de warme temperaturen niet.

Op de persconferentie wist Wouter Vrancken allereerst het hoofd koel te houden en de druk niet nog groter te maken dan dat die al is. “Ik voel niet meer druk dan tegen Servette of Olympiakos. Ook toen gingen we goed met de omstandigheden om. We misten maar één ding: efficiëntie.”

Vanavond zullen de omstandigheden niet mals zijn: een uitverkocht stadion met 30.000 fans en bloedhete temperaturen. “Dat kan ook fysiek onze taak verlichten”, aldus de coach. “Omdat de tijd om ons aan te passen aan de hitte te kort was, doen we er alles aan om de lichaamstemperatuur van de spelers laag te houden. Toch wordt het onmogelijk om een hele match vol gas te geven. We moeten de balans vinden, af en toe controleren. Maar tegelijkertijd wordt het essentieel om ons DNA niet te verloochenen. In die energie ligt onze kracht. Onze spelers leven voor dit soort wedstrijden om in een bomvol stadion te spelen. Ze zullen dit als een kans zien om zich te tonen.”

Terug van de partij zijn aanvoerder Bryan Heynen en vice-aanvoerder Carlos Cuesta. Voor Heynen is het al geleden sinds de bewuste wedstrijd thuis tegen Servette dat hij nog eens in de selectie zat. Carlos Cuesta moest vorige week nog verstek geven. “Ik ben heel blij dat Bryan terug is”, besluit Vrancken. “Bryan is belangrijk voor de groep, zowel op als naast het veld. We hebben hem gemist, zijn terugkeer geeft iedereen een boost. We zullen zien hoe hij de trainingen verteerd en daarna bepalen of én hoeveel minuten hij kan spelen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here