Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken na KRC Genk – Charleroi

Wouter Vrancken na KRC Genk – Charleroi

0
Wouter Vrancken na KRC Genk – Charleroi
Foto: Dominique Vaes

Op de vierde speeldag van de Pro League volgde er opnieuw een gelijkspel voor KRC Genk. In eigen huis werd er weer niet gewonnen. De wedstrijd tegen het Charleroi van ex-coach Felice Mazzu eindigde op een scoreloos gelijkspel. Wouter Vrancken was tevreden over de rol die de invallers op zich namen, met Luca Oyen als uitschieter.

Na Eupen is dit al de tweede thuiswedstrijd waar er punten verloren worden. Coach Wouter Vrancken beseft dat het snel beter moet, maar zag ook positieve signalen. “Toch kan ik niet helemaal ontevreden zijn met onze prestatie. Dan heb ik het wél alleen over onze tweede helft. Voor rust was het gewoon niet genoeg, daar hebben onze aanvallers de rest van de ploeg in de steek gelaten. Ze toonden te weinig enthousiasme en energie, namen het te gemakkelijk op. Daar heb ik het moeilijk mee.”

Positieve wissels

Vrancken greep daarom tijdens de rust meteen in en bracht Joseph Paintsil en Bonsu Baah voor Sor en Fadera. Iets later werd ook Tolu naar de kant gehaald voor Luca Oyen en mocht Paintsil als spits opdraven. “Ik moet de jongens, die inkwamen, een pluim geven. Zeker Luca Oyen, die precies deed wat we van hem verwachten. Lef aan de bal, maar ook veel energie bij balverlies. Soms neemt hij het allemaal iets te makkelijk op, maar we hebben daarover al een goed gesprek gehad en ik zie dat het de juiste richting uitgaat. Hij moest wachten op een kans, maar heeft ze hier wel met beide handen gegrepen. Met deze Luca Oyen hebben we er weer een extra troef bij.”

Na de rode kaart van afgelopen donderdag was Joseph Paintsil er gewoon terug bij. Bovendien had hij vandaag bijna de held kunnen zijn als één van zijn schoten binnen ging. “Joske heeft prima gereageerd op zijn rode kaart van donderdag. Ik vond hem heel nederig en direct in zijn spel, hij vond wel openingen via de juiste looplijnen. Alleen is ook hij geen typische afmaker. Maar ik ben niet ongerust. Dat zou ik wel geweest zijn, mocht de tweede helft een verlengstuk zijn geworden van de eerste. Uit onze prestatie na rust kunnen we vertrouwen putten. We wonnen nu al een paar keer net niet thuis, terwijl we meer kansen creëerden dan bij wedstrijden, die we vorig jaar wel konden winnen. Je hebt zo van die fases, het enige wat je moet doen is blijven kansen afdwingen. Met ons hoog aantal expected goals gaan die ballen op een bepaald moment wel binnenvliegen. We incasseerden slechts één tegengoal in vier matchen, geven amper kansen weg. De resultaten moéten gewoon volgen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here