Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken blikt terug op KRC Genk – Olympiakos

Wouter Vrancken blikt terug op KRC Genk – Olympiakos

0
Wouter Vrancken blikt terug op KRC Genk – Olympiakos
Foto: Dominque Vaes

Geen Europa League in de Cegeka Arena. Een sleutelmoment nekte de volledige ploeg donderdagavond, concludeerde de coach. Hierdoor moet er volgende week donderdag volop aan de bak gegaan worden tegen Adana Demirspor om de poules van de Conference League te halen.

Zelfs met tien man verliep alles volgens plan. Na het wegvallen van Joseph Paintsil werd er met een dubbele gordel gespeeld. Het einde van de wedstrijd was bijna in zich. Iedereen kon zich opmaken om nog 30 minuten extra te spelen, totdat Alexandropoulos twee minuten voor tijd de 1-1 voorbij Maarten Vandevoordt trapte. Pineut van dienst was Patrik Hrosovsky, die balverlies leed. “Missen is menselijk”, aldus Vrancken.

Het wegvallen van Joseph Paintsil was volgens Vrancken hét sleutelmoment van de wedstrijd. “We zijn er al langer mee bezig om die impulsieve reacties eruit te halen. Toch liep het weer mis. Op een moment dat eigenlijk alles volgens plan verliep. We hadden gescoord en waren tegelijkertijd Olympiakos aan het afmatten. Het verhoopte scenario: we zouden de tegenstrever steeds dichter tegen zijn eigen doel drukken en konden dan Tolu met zijn gestalte als extra troef in de box brengen. Intussen hadden we helemaal niks weggegeven. Zelfs met tien tegen elf dwong Olympiakos slechts een paar kansjes af. En moesten zij kaarten pakken, omdat ze het niet belopen kregen”, aldus de coach aan HBVL na de wedstrijd.

Na deze klap volgt er al snel de thuiswedstrijd tegen Charleroi en het levensbelangrijke tweeluik tegen Adana Demirspor. “We moeten elke negativiteit bannen. Tot nu toe is dat telkens goed gelukt, elke wedstrijd hebben we gedomineerd en meer kansen gecreëerd dan de tegenpartij. Die laatste tien procent moet beter, we moeten efficiënter worden. Maar met ons voetbal is niet zo veel mis. Ook tegen Olympiakos niet. Het kan altijd beter maar we deden in grote lijnen wel wat we moeten doen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here