Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken blikt vooruit op KRC Genk – Olympiakos

Wouter Vrancken blikt vooruit op KRC Genk – Olympiakos

0
Wouter Vrancken blikt vooruit op KRC Genk – Olympiakos

Donderdagavond staan de jongens van Wouter Vrancken voor een moeilijke maar geen onmogelijke opdracht tegen Olympiakos. Vorige week werd er nog met 1-0 verloren. Er moet dus met 2 goals verschil gewonnen worden. Wouter Vrancken is alvast hoopgevend. “De heenmatch heeft getoond dat we ze aankunnen”, aldus een gemotiveerde coach op de persbabbel.

Vorige week werd er al na 23 seconden gescoord door de Grieken, dat was ook meteen de eindstand. “Het was een individuele fout. Voor het overige zat het structureel goed in balverlies. En niet omdat Olympiakos zwak was, want zo kan je natuurlijk alles uitleggen. We stonden goed maar hadden voor rust onvoldoende rust aan de bal om de vrije ruimtes te zoeken. Dat lukte in de tweede helft veel beter, jammer genoeg maakten we de kansen niet af.”

Er zal dus gescoord moeten worden, en dat liefst als eerste en zo vroeg mogelijk. “We mogen alleen ook niet overhaast te werk gaan. In elk geval heeft de match in Athene ons in de overtuiging gesterkt dat we een kans maken. Die willen we met beide handen grijpen. De zege op Cercle zorgde voor een extra boost, omdat ze volledig uit het collectief kwam. Dat voelde je ook in de kleedkamer. Iedereen wil ook naar de Europese poules, de spelers weten maar al te goed wat er op het spel staat.”

Penalty drama verwerkt

Tegen Servette werd er nog verloren door strafschoppen. Ondanks de nederlaag werd er in de afgelopen dagen niet getraind op penalty’s volgens de coach: “Voor alle duidelijkheid: we hebben ook nu geen kinderachtige penaltycup georganiseerd op training of speakers klaargezet om de sfeer van een vol stadion na te bootsen. Spelers krijgen op het eind van de training vaak tien minuten vrij. Sommigen gaan dan al binnen voor verzorging, anderen trainen nog op afwerking of vrijschoppen en dus ook penalty’s. Dat is altijd al zo geweest. En mocht het donderdag opnieuw zo ver komen, dan zijn we ditmaal psychologisch in het voordeel, omdat wij een achterstand hebben goedgemaakt. Daar ligt meestal de sleutel van zo een strafschoppenreeks.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here