Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken na KRC Genk – Servette FC

Wouter Vrancken na KRC Genk – Servette FC

0
Wouter Vrancken na KRC Genk – Servette FC
Foto: Dominique Vaes

In 120 minuten en een daarbij komende strafschoppenreeks kon het Zwitserse Servette FC niet verslagen worden. “Een teleurstelling voor de hele ploeg waarbij geen excuses mogelijk zijn”, aldus coach Wouter Vrancken na de match.

Het werd al snel duidelijk dat ook de terugmatch tegen de Zwitsers van geen leien dakje zou gaan. Na nauwelijks vijf minuten werd aanvoerder Bryan Heynen al van het veld getrapt. Servette moest met zijn tienen verder na een rode kaart voor Enzo Crivelli. Na twee keer op voorsprong geklommen te zijn, door Mike Trésor en Tolu Arokodare, maakten de Zwitsers telkens gelijk. “Als je heel de match tegen tien mag spelen, dan bestaat er geen excuus voor een nederlaag”, aldus Vrancken. “Zeker niet als je zo dominant bent geweest als wij.”

Een dominant Genk, maar er werd te weinig gedaan met de bal. “Als je het verschil wil maken, dan moet je in de laatste twintig meter je verantwoordelijkheid opnemen. Daar moet je de bal niet blijven rondspelen, maar durven gaan voor de beslissende pass. Wat we niet deden. Daarom voerde ik ook wissels door, het was allemaal te statisch, met lopende spelers wilden we het verschil maken.”

Niet getraind op penalty’s

De wedstrijd zou uiteindelijk beslist worden op strafschoppen. Die reeks zou uiteindelijk een nachtmerrie worden. Enkel Cuesta kon scoren, Hrosovsky en Tolu misten allebei. “Ik heb geen spijt dat we er niet op trainden”, vervolgde Vrancken. “Servette heeft dat ook niet gedaan. Als je heel de match tegen tien hebt gespeeld en je hebt niet kunnen winnen, dan is dat mentaal moeilijker om aan die strafschoppen te beginnen. Servette had niks meer te verliezen. Het blijft een loterij en die hebben we verloren.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here