Home Nieuws Matchdays De kaarten zoals ze zijn: nog minstens vier wedstrijden Europees voetbal

De kaarten zoals ze zijn: nog minstens vier wedstrijden Europees voetbal

0
De kaarten zoals ze zijn: nog minstens vier wedstrijden Europees voetbal
Foto: Dominique Vaes

Door de uitschakeling in de voorrondes van de Champions League tegen het Zwitserse Servette FC is er nog geen zekerheid op Europees voetbal tot na Nieuwjaar. Een overwinning tegen Servette gaf al zekerheid op het behalen van de poules van de Europa League. Hiervoor zal nog gespeeld moeten worden, en dat volgende week donderdag tegen het Griekse Olympiakos.

De derde voorronde van de Europa League staat op donderdag 10 augustus op het programma in Griekenland om 19u00. Een week later nemen we het thuis op tegen de Grieken om 20u00. De inzet in de wedstrijd met Olympiakos is een plaats in de play-offs, waarin een ticket voor de groepsfase van de Europa League kan behaalde worden. De mogelijke tegenstrever wordt volgende maandag, 7 augustus, bekend gemaakt via loting. De loting bepaalt of het Ajax, LASK Linzen, Zorya Luhansk, Aberdeen of Cucaricki Belgrado wordt.

Wat als de uitschakeling volgt tegen Olympiakos?

Mits uitschakeling tegen de Grieken volgen er op 24 en 31 augustus de play-offs van de Conference League. Bij de loting op 7 augustus is Genk reekshoofd. Ploegen die dan uit de trommel kunnen komen zijn onder andere Osasuna, Besiktas of Twente. Wordt ook dat duel verloren, dan wordt het een herfst zonder Europees voetbal.

Pro League wedstrijden verplaatst

Omdat KRC Genk in augustus nog vier keer op donderdag in actie moet komen, zullen de uitwedstrijd op Cercle Brugge en de thuismatch tegen Charleroi van zaterdag naar zondag (telkens om 16 uur) moeten verhuizen. De topper Club Brugge-KRC Genk van 27 augustus wordt uitgesteld, omdat Belgische clubs die Europese play-offs afwerken recuperatietijd krijgen tussen die heen- en terugwedstrijd.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here