Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken en Bryan Heynen blikken vooruit op Servette FC

Wouter Vrancken en Bryan Heynen blikken vooruit op Servette FC

0
Wouter Vrancken en Bryan Heynen blikken vooruit op Servette FC
Foto: Dominique Vaes

KRC Genk – Rapid Wenen was de laatste Europese wedstrijd, toen nog onder leiding van Bernd Storck. Ruim anderhalf jaar later is het weer zo ver. We mogen opnieuw aantreffen in Europa. Doelstelling: het kampioenenbal halen. Dinsdagavond wordt er in Genève afgetrapt. Tegenstander van dienst is het Servette FC van ex-Anderlecht coach René Weiler. Wouter Vrancken en Bryan Heynen blikken op de persconferentie vooruit naar de partij.

Wouter Vrancken: “Iedereen is fit voor deze wedstrijd. Heynen en Fadera ondervinden geen last meer van kleine kwaaltjes. Dit wil zeggen dat ik lastige knopen zal moeten doorhakken, maar dat is geen probleem. Als trainer heb je graag dat alle posities dubbel bezet zijn. Dat is ook nodig, nu we de volgende weken een dubbel programma afwerken. De spelers zullen elkaar scherp houden. Al moeten we niet te ver vooruit denken, we bekijken wedstrijd per wedstrijd. Ik merk dat iedereen ook op scherp staat. Fadera speelde een prima wedstrijd op Lissabon en ook Trésor was heel sterk tegen Burnley. Daarom vatten we deze lastige opdracht vol vertrouwen aan. Al zijn we zeker op onze hoede voor een sterk, compact en direct Servette. Dit is een tegenstrever die alle respect verdient.”

Bryan Heynen: “De wedstrijd tegen Burnley sloeg ik uit voorzorg over. Ik voelde lichte hinder aan de hamstrings, maar dat is weg nu. Ik kijk uit naar de eerste Europese wedstrijd. Het is niet zo dat je als speler meer gemotiveerd bent voor een Europese match dan voor eentje in de competitie. Maar ik moet wel toegeven dat ik dit gemist heb. Het zal geen evidentie worden om hier te winnen. We kennen enkele spelers nog uit de Belgische competitie en hebben ook al de nodige beelden gezien. Het is een stevige ploeg, die een hecht blok vormt en er met heel direct spel snel kan uitkomen via hun twee stevige spitsen. Dat zijn zaken die we zeker in het achterhoofd moeten houden. Maar we zullen met vertrouwen starten. Ik houd een goed gevoel over aan de voorbereiding. We willen de lijn van vorig seizoen doortrekken, bovendien pikken ook de nieuwkomers alles snel op.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here