Home Nieuws Matchdays Wouter Vrancken blikt tevreden terug op de voorbereiding

Wouter Vrancken blikt tevreden terug op de voorbereiding

0
Wouter Vrancken blikt tevreden terug op de voorbereiding
Foto: Dominique Vaes

Zaterdagavond werd de voorbereiding officieel beëindigd met een knappe overwinning tegen het Engelse Burnley FC van Vincent Kompany. Het werd 2-0 door goals van Yira Sor en Tolu Arokodare. Dinsdag start het echte werk, dan volgt er de eerste confrontatie met Servette voor de voorrondes van de Champions League. Wouter Vrancken kan alvast tevreden terugblikken op de eerste weken.

Een galamatch winnen is altijd een speciaal gevoel. Het was voor de fans ook de eerste keer terugkeren naar de vertrouwde grond in de Cegeka Arena. Vrancken zelf hield een goed gevoel over van de wedstrijd: “We speelden een goede wedstrijd. In de eerste helft hadden we het moeilijk, tijdens de rust hebben we dingen moeten aanpassen. Het is ongelooflijk hoe de jongens onze tips hebben opgepikt. Dat is meteen ook het mooie van deze groep, de spelers zijn enorm leergierig”, aldus Vrancken in de persbabbel met Het Belang Van Limburg.

De basisploeg

In aanloop naar de wedstrijd tegen Servette kregen andere jongens die vorig seizoen minder speelden een basisplaats. Enkel Maarten Vandevoordt en Mike Trésor, als kapitein, startten aan de partij. Geen bewuste keuze aldus de coach: “Met het programma dat we dit seizoen zullen voorgeschoteld krijgen, hebben we veel spelers nodig. Ik ben vooral heel tevreden met wat ik deze week gezien heb in de wedstrijden tegen Sporting CP en Burnley, twee heel sterke tegenstanders. Als je dan ook nog ziet dat je een heel sterke bank hebt, is dat heel leuk voor een coach. Het maakt niet uit wie er speelt, iedereen pikt onze principes snel op en brengt kwaliteit op het veld. Als coach kan ik daarmee alleen maar blij zijn.”

Debuut Hendrik Van Crombrugge

Tijdens de rust werd Maarten Vandevoordt gewisseld en mocht Hendrik Van Crombrugge voor de eerste keer onder de lat staan in de Cegeka Arena. “Ik ben heel blij dat hij eindelijk hier is. Je zag meteen dat hij rust uitstraalt en dat ook doorgeeft aan het team. We hadden al veel goede jonge keepers, met zijn maturiteit en ervaring kan Hendrik echt een meerwaarde betekenen voor hen.”

Kongolo maakt indruk

75 minuten lang speelde Josué Kongolo in het hart van de defensie naast Mujaid Sadick. Kongolo, die nog maar 17 is en normaal aantreedt met Jong Genk, mocht mee op stage richting Venray om zich verder te ontwikkelen. “Wat hij in deze voorbereiding heeft laten zien is ongelooflijk”, aldus Vrancken. “Die jongen is 17 jaar hè… We hebben hem er in het begin van de voorbereiding samen met een heleboel andere jongeren bij genomen en omdat we maar drie centrale verdedigers hebben is hij langer bij de kern gebleven. Dat hij er nu nog bij is, was initieel echt niet de bedoeling. Maar als je ziet hoe hij zich ontwikkelt… Hij maakt soms nog jeugdfoutjes, maar tegen Burnley speelde hij gewoon vlekkeloos. In de komende weken wordt er gekeken of Kongolo bij de kern blijft of terugkeert naar Jong Genk. Ik wil hem niet opbranden, maar dat is misschien het verkeerde woord. Leeftijd maakt eigenlijk niet uit, als je goed genoeg bent kan je spelen. Zo simpel is het.”

Geen Heynen en Fadera

Aanvoerder Bryan Heynen en Alieu Fadera bedankten voor de galamatch. Het duo was niet fit na de wedstrijd in Lissabon. Ze werden uit voorzorg gespaard. “Zij bleven uit voorzorg aan de kant. Heynen kreeg tijdens de wedstrijd tegen Sporting last van zijn hamstring, daarom heb ik hem toen ook gewisseld. Hetzelfde geldt voor Alieu Fadera. Uiteindelijk zouden ze tegen Burnley allebei niet starten, dan heeft het ook geen zin om risico’s te nemen door hen een kwartier voor tijd te laten invallen.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here