Home Nieuws Jeugd Jong Genk eindigt stage in Horst met gewonnen oefenduel tegen KSK Heist

Jong Genk eindigt stage in Horst met gewonnen oefenduel tegen KSK Heist

0
Jong Genk eindigt stage in Horst met gewonnen oefenduel tegen KSK Heist
Foto: Dominique Vaes

Jong Genk bracht afgelopen week hun stage door in het Nederlandse Horst. De troepen van Jelle Coen trainden een hele week hard en eindigden met een oefenwedstrijd tegen eerste nationale amateurploeg KSK Heist. Die wedstrijd werd met 0-1 gewonnen. Het enige doelpunt werd gescoord door Kelvin John.

Eerder werd er al overtuigend gewonnen van Eendracht Termien met 0-6. Ook tegen Heist wisselde Coen zijn elftal tijdens de rust. Enkel Mike Penders en Faysal Al Mazyani maakten de volledige wedstrijd uit. In Termien keepte Vic Chambaere de volledige wedstrijd.

De voorsprong voor Jong Genk kwam er na 20 minuten. Mirisola glipte door de buitenspelval en bood Kelvin John de 0-1 aan. Dit was meteen de grootste kans tijdens de eerste helft. In de tweede helft bracht Coen negen nieuwe spelers tussen de lijnen. Sternberg, overgekomen van Borussia Mönchengladbach, testte met een volley al snel de reflexen van thuisdoelman Van Aarschot. Aan de overkant bleef het rustig, Mike Penders moest zich enkel tonen om een snelle tegenaanval onschadelijk te maken.

Volgende woensdag is er de volgende oefenwedstrijd. Dan volgt er een confrontatie met ASV Geel. Jong Genk zal komend seizoen ook haar thuiswedstrijden afwerken op het veld in Geel.

Opstelling eerste helft: Penders, Bafdili, Cauwel, Al Mazyani, Caicedo, Van de Perre, Karetsas, Rotundo, Kelvin John, Mirisola, Nuozzi.

Opstelling tweede helft: Penders, Martens, Manguelle, Al Mazyani, Claes, Abid, Yayi Mpie, Arabaci, Da Costa, Touré, Sternberg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here