Home Nieuws Hendrik Van Crombrugge naar KRC Genk

Hendrik Van Crombrugge naar KRC Genk

0
Hendrik Van Crombrugge naar KRC Genk
Foto: Dominique Vaes

KRC Genk bereikte met RSC Anderlecht een akkoord over de definitieve transfer van Hendrik Van Crombrugge naar de Cegeka Arena. Hendrik Van Crombrugge tekent een contract voor drie seizoenen met een optie op een vierde seizoen en zal de concurrentie met Maarten Vandevoordt aan gaan.

Hendrik Van Crombrugge trok nog mee met Anderlecht op stage en nam ook nog deel aan de trainingen, maar voor de oefenwedstrijd tegen Sparta Praag paste de doelman. Met de komst van Van Crombrugge wordt er een ervaren doelman aangetrokken die meteen ook een belangrijke rol kan spelen in het ontwikkelen van de jeugdkeepers. Bij Anderlecht was Van Crombrugge goed voor maar liefst 120 wedstrijden op het hoogste niveau. Hij was er ook een tijd lang kapitein. Voor Anderlecht was hij lange tijd actief bij Eupen en STVV. Hendrik Van Crombrugge verzamelde ook één cap bij de Rode Duivels onder Roberto Martinez.

Head of Football Dimitri De Condé: “Omwille van zijn ervaring en kwaliteiten is Hendrik de uitgelezen doelman om de concurrentie met onze doelmannen aan te gaan. De komst van Hendrik geeft een extra dimensie aan onze gekende succesvolle doelmannen filosofie. Hendrik is een echte leider die lange tijd de kapiteinsband droeg bij RSC Anderlecht. Door zijn aanwezigheid zullen ook onze jonge talenten volgende stappen kunnen zetten en leren van zijn ervaring en professionaliteit.”

Hendrik Van Crombrugge: “Ik ben verheugd met deze nieuwe stap in mijn carrière. De afgelopen maanden waren niet de gemakkelijkste, maar ik ben op en top professioneel gebleven en ben blijven trainen op het hoogste niveau. Ik heb persoonlijk geen moment getwijfeld toen KRC Genk zich meldde en kijk er naar uit om met KRC Genk mee te strijden voor de prijzen.”

De ploeg reist dinsdag af naar Portugal voor de oefenwedstrijd tegen Sporting Lissabon. Hendrik zal de ploeg meteen mee vervoegen richting Portugal.

Foto: KRC Genk

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here