Home Nieuws Christopher Bonsu Baah nieuwste aanwinst

Christopher Bonsu Baah nieuwste aanwinst

0
Christopher Bonsu Baah nieuwste aanwinst
Foto: KRC Genk

De derde zomeraanwinst is een feit: het Ghanese 18-jarige toptalent Christopher Bonsu Baah maakt de overgang van het Noorse Sarpsborg. Bonsu Baah wordt een grote toekomst voorspeld en tekent meteen een contract voor vijf seizoenen, dat hem tot 2028 aan de club verbindt.

Bonsu Baah begon zijn voetbalcarrière bij Shooting Stars FC in zijn thuisland. Daar werd hij opgemerkt door de Noorse eersteklasser Sarpsborg 08 FF. Bonsu Baah veroverde er al snel een basisplaats ondaks zijn jonge leeftijd. Bonsu Baah is een linksvoetige rechterwinger, maar kan ook uit de voeten als aanvallende middenvelder. Op 3 maanden tijd verscheen hij maar liefst 12 keer aan de aftrap in de Noorse hoogste voetbalklasse. Hij scoorde één keer en gaf ook één assist. Nog indrukwekkender: tijdens zijn korte verblijf in Noorwegen bracht hij in de competitie het grootste aantal succesvolle dribbels op de mat (57) en creëerde hij de meeste kansen (10). Zijn 59ste plek op de Golden Boy Award – een lijst met de beste voetballers onder 21 jaar op Europese velden – kenmerkt zijn talent. Zijn gigantisch potentieel ging niet onopgemerkt voorbij. Bonsu Baah prijkte op menig scoutingslijstje en genoot zelfs concrete interesse uit de Premier League, maar hij kiest voor een toekomst in de Cegeka Arena.

Christopher Bonsu Baah: “Ik ken Genk al langer. Toen ik nog klein was, speelde ik op FIFA met KRC Genk omwille van spelers als De Bruyne & Courtois. Toen ik hoorde van de interesse van KRC Genk heb ik geen seconde getwijfeld, ondanks interesse van andere teams. Dat ik nu zelf bij de club hoor, voelt aan als de juiste keuze op het juiste moment. Ik kan niet wachten om me verder te ontwikkelen.”

Dimitri De Condé: “Als flankaanvaller is hij een echte dribbelaar die, in combinatie met zijn snelheid, maar al te graag de één tegen één confrontatie met een verdediger opzoekt. Ook zijn fysieke parameters zijn voor zijn leeftijd ongezien. De kwaliteiten van Christopher passen perfect in de voetbalvisie van onze club. We zijn absoluut in de wolken dat we hem hebben kunnen overtuigen van ons project en kunnen niet wachten om met hem aan de slag te gaan. Bij KRC Genk komt hij terecht in de ideale omgeving om de volgende stappen te zetten in zijn carrière voor hij de overstap maakt richting de Europese top.”

Christopher Bonsu Baah zal spelen met het rugnummer 90.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here