Home Nieuws Jeugd Transfers bij Jong Genk: Rommens naar Westerlo, Didden naar Roda JC

Transfers bij Jong Genk: Rommens naar Westerlo, Didden naar Roda JC

0
Transfers bij Jong Genk: Rommens naar Westerlo, Didden naar Roda JC
Foto: Dominique Vaes

Dinsdagmiddag werden twee uitgaande transfers bij Jong Genk officieel gemaakt. Kapitein Tuur Rommens trekt naar eersteklasser Westerlo. Matisse Didden stapt de grens over en komt vanaf nu uit voor tweede klasse Roda JC.

Beide spelers hadden aangegeven meer speeltijd te willen hebben. KRC Genk besloot mee te werken aan een transfer voor beide jeugdproducten. Tuur Rommens maakte maar liefst elf jaren deel uit van de Genkse jeugdopleiding. Rommens was aanvoerder in het kampioenenseizoen onder Hans Somers. Hij ging ook voorop in de strijd in de fantastische Youth League Campagne waaronder onder andere Chelsea werd uitgeschakeld. Rommens trekt voor vier jaren naar Westerlo. KRC Genk bedong een terugkoopoptie die twee seizoenen geldig blijft. In Westerlo moet Rommens de opvolger worden van Maxim De Cuyper.

Matisse Didden speelt vanaf heden in de Keukenkampioen divisie, en dat bij Roda JC. Matisse was sinds 2018 actief in de Genkse jeugdopleiding. Hij werd aangetrokken als defensieve middenvelder en werd intussen omgeschoold tot centrale verdediger. Zo werd Matisse één van de steunpionnen in de defensie van Jong Genk, waarin hij ook één seizoen kapitein was.

Veel succes, Tuur en Matisse!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here