Home Nieuws Welkom Alieu Fadera

Welkom Alieu Fadera

0
Welkom Alieu Fadera
Foto: KRC Genk

De tweede zomertransfer is een feit: De 21-jarige Gambiaan Alieu Fadera maakt de overgang van Zulte Waregem naar KRC Genk en tekent een contract voor vier seizoenen.

Fadera was twee seizoenen actief bij Zulte Waregem, dat hem wegplukte van FK Pohronie uit Slovakije. Bij Zulte Waregem liet Fadera al snel staaltjes van zijn kunnen zien. Na de degradatie van Essevee was er zowel interesse van binnenland als buitenlandse ploegen, maar Fadera koos dan toch de Cegeka Arena als eindbestemming.

Fadera’s handelsmerk is vooral zijn enorm loopvermogen. Met zijn technische vaardigheden kan hij zowel op de linkse als de rechtse flank uit de voeten. Op zeer jonge leeftijd kan hij ook al zeer mooie statistieken voorleggen. Het afgelopen seizoen was hij in 33 wedstrijden goed voor 7 doelpunten en 7 assists.

Alieu Fadera: “Sinds mijn eerste dag in België ben ik al fan van Racing Genk en het mooie voetbal dat ze elke week op de mat brengen. Ik heb veel matchen van hen gezien op tv en kan niet wachten om zelf deel uit te maken van de ploeg. Via mijn ex-ploegmaats heb veel positiefs gehoord over de waarden en normen van de club. De keuze was dan ook snel gemaakt”, aldus de nieuwe aanwinst van de vicekampioen.

Head of Football Dimitri De Condé: “Alieu is een veelbelovende speler die perfect past in onze filosofie. We zijn ervan overtuigd dat hij bij KRC Genk de volgende stappen kan zetten in zijn professionele voetbalcarrière. Voor beide partijen is dit de ideale stap. Met zijn snelheid, technische bagage en enorm loopvermogen past hij perfect in ons aanvallend en dynamisch spel.”

Alieu Fadera sluit op 3 juli aan, samen met de andere internationals.

Welkom, Alieu!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here