Home Nieuws Internationals Uitsluiting voor Gerardo Arteaga in interland

Uitsluiting voor Gerardo Arteaga in interland

0
Uitsluiting voor Gerardo Arteaga in interland
Foto: Dominique Vaes

De halve finale tussen de Verenigde Staten en Mexico in de Nations League is in de nacht van donderdag op vrijdag uit de hand gelopen. Vier spelers pakten rood, waaronder ook linksachter Gerardo Arteaga. De partij werd ook even stopgezet wegens homofobe gezangen uit het publiek.

Gerardo Arteaga begon, net zoals tijdens de wereldbeker, op de bank. Zijn land moest na 37 minuten achtervolgen door een doelpunt van Chelsea speler Christian Pulisic, die er later ook nog een tweede zou scoren. De spanning liep al hoog op. Bij beide ploegen werd er al voor een uitsluiting gezorgd. Arteaga mocht een kwartier voor tijd invallen, maar kon niet voorkomen dat Ricardo Pepi de Amerikanen op 3-0 bracht. De invalbeurt van Gera duurde nauwelijks 10 minuten. Arteaga raakte betrokken in een opstootje met Sergino Dest, de ref uit El Salvador stuurde beide spelers van het veld.

Hierdoor zijn Mexico en Gerardo Arteaga dus uitgeschakeld. De Verenigde Staten plaatsen zich voor de finale en treffen daarin Canada, dat Panama met 2-0 versloeg. Mexico en Panama maken in een onderling duel uit wie derde wordt. Arteaga zal er na zijn rode kaart niet bij zijn in die wedstrijd. Een eventueel zware schorsing kan ook gevolgen hebben voor zijn selectie voor de Gold Cup, die van 25 juni tot 17 juli plaatsvindt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here