Home Nieuws Matchdays Oefenwedstrijden tegen Fortuna Sittard en Utrecht in voorbereiding

Oefenwedstrijden tegen Fortuna Sittard en Utrecht in voorbereiding

0
Oefenwedstrijden tegen Fortuna Sittard en Utrecht in voorbereiding
Foto: Dominique Vaes

Het huidige seizoen is nog maar pas afgelopen of het programma van de voorbereiding voor het volgende seizoen is al gekend. Na drie weken rust wordt het gros van de A-kernspelers op 27 juni alweer op het trainingsveld verwacht. Intussen zijn ook de eerste namen van tegenstanders tijdens de oefencampagne bekend.

Traditioneel wordt de eerste oefenwedstrijd op het veld van Eendracht Termien op 1 juli afgewerkt. Tegenstander van dienst is niet Termien maar eerste nationaler Tienen. Zeven dagen later volgt achter gesloten deuren een duel over 105 minuten tegen OH Leuven. Alle fitte spelers krijgen zo speelminuten. De internationals die minimaal een week later aansluiten, maken hierdoor iets minder minuten. 

In de week van 10 juli vertrekt de kern op stage naar Venray. De precieze data liggen nog niet vast, dat geldt ook voor de twee oefenmatchen die in de buurt worden afgewerkt. Tegenstanders zijn de Nederlandse eredivisieclubs Fortuna Sittard en Utrecht. Deze wedstrijden duren telkens twee keer een uur.

De tegenstrevers van de laatste drie oefenwedstrijden op 18, 21 en 22 juli zijn nog niet bekend. Op 25 of 26 juli wordt al de Europese campagne gestart. Wie de tegenstrever wordt in de tweede voorronde van de Champions League, Panathinaikos of Servette Geneve, wordt pas bij loting bepaald op 21 juni. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here