Home Nieuws Mike Trésor verkozen tot Speler van het Jaar

Mike Trésor verkozen tot Speler van het Jaar

0
Mike Trésor verkozen tot Speler van het Jaar
Foto: Dominique Vaes

Op de Pro League Awards is maandagavond assistkoning Mike Trésor verkozen tot Profvoetballer van het Jaar. Mike wordt zo bekroond voor zijn ijzersterke seizoen waarin hij het record brak met 24 assists. Hij troeft zo Union-spelers Teddy Teuma en Victor Boniface af.

Met 8 doelpunten en 24 assists had Mike Trésor een enorm aandeel in het topseizoen van KRC Genk. Een landstitel leverde dit net niet op. Door deze puike prestaties werd Mike ook nog eens beloond door bondscoach Domenico Tedesco met een allereerste selectie bij de Rode Duivels.

Mike is zo de vierde Genkie op de erelijst van de prijs die vroeger door het leven ging als Profvoetballer van het Jaar. Souleymane Oulare (1999), Wesley Sonck (2002) en Paul Onuachu (2021) gingen hem voor. Trésor kreeg zijn trofee uit handen van clubicoon Branko Strupar, de man van wie hij met 24 assists in één seizoen het Belgische record afsnoepte.

Foto: Dominique Vaes

Mike Trésor: “Ik ben heel tevreden om de Speler van het Seizoen te zijn. We hebben een mooi seizoen afgelegd. Het doet veel dat mijn medespelers op mij hebben gestemd. Ik was al blij dat ik bij de genomineerden was, dat ik nu win, is alleen maar mooier. Deze trofee zegt heel veel over het seizoen dat we met Genk hebben neergezet. Ook voor mij was het een fantastisch jaar, maar ik zou dit niet gekund hebben zonder mijn ploegmaats. Ik ben enorm blij met deze erkenning, maar de titel zou sowieso een mooier orgelpunt geweest zijn.”

Algemeen directeur Erik Gerits: “Ik ben nog niet bekomen van zondag, maar het begint stilaan beter te gaan. Het was zo mooi geweest voor de club en de fans om dit fantastische jaar met de titel te bekronen. We waren er zo dicht bij… Maar dit hoort bij topsport. We gaan nu de rug rechten en focussen op volgend seizoen. Onze supporters verdienen revanche, dus we gaan er weer vol tegenaan. De prijs voor Mike is oververdiend. Het is een beloning voor het fantastische seizoen van Mike en de groei die hij heeft doorgemaakt. We zijn heel trots op hem en bij uitbreiding heel de club.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here