Home Nieuws Mike Trésor wint Ebbenhouten Schoen

Mike Trésor wint Ebbenhouten Schoen

0
Mike Trésor wint Ebbenhouten Schoen
Foto: Dominique Vaes

Mike Trésor is de nieuwe Ebbenhouten Schoen, dat is de prijs voor de beste Afrikaanse voetballer in onze competitie. Mike volgt Tarik Tissoudali op als de Ebbenhouten Schoen. Onze assistkoning krijgt zo de bekroning voor zijn absolute topseizoen waar hij maar liefst 23 assists afleverde. Victor Boniface (2e) en Gift Orban (3e) – op basis van een half seizoen – moesten vrede nemen met een ereplaats.

Mike Trésor, Belg met Burundese roots, werd tijdens een gala in het Brusselse Hotel Tangla gehuldigd als beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Belgische competitie maandagavond. Ploeggenoten Joseph Paintsil en Bilal El Khannouss eindigden vierde en vijfde.

De 23-jarige Trésor was het hele seizoen van goudwaarde voor onze ploeg. De aanvallende middenvelder dikte zondag in de topper tegen Union (1-1) zijn assists dit seizoen in de Jupiler Pro League aan tot 23 stuks. Niemand deed ooit beter. Trésor verbeterde het 24 jaar oude record van icoon Branko Strupar.   

Trésor is de vijfde Genkie die de Ebbenhouten Schoen in de lucht mag steken. Zijn voorgangers waren de Guineeër Souleymane Oulare (1999), de Burkinees Moumouni Dagano (2002), de Tanzaniaan Ally Samatta (2019) en de Nigeriaan Paul Onuachu (2021).

Mike Trésor: “Ik ben heel trots en heel blij”, reageert winnaar Mike Trésor. “Dit zegt veel over het seizoen dat we draaien met Genk. In eenzelfde rij komen als onder andere Kompany en Boussoufa is een hele eer. Dankzij training presteer ik dit seizoen enorm sterk, maar vaak ook op gevoel.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here