Home Nieuws “Joris Kayembe is het ontbrekende puzzelstukje in onze achterhoede”

“Joris Kayembe is het ontbrekende puzzelstukje in onze achterhoede”

0
“Joris Kayembe is het ontbrekende puzzelstukje in onze achterhoede”
Foto: KRC Genk

Met Joris Kayembe is de eerste zomertransfer voor het nieuwe seizoen alvast ingelijfd. Kayembe maakt de overgang van Sporting Charleroi en tekent een contract in de Cegeka Arena voor drie seizoenen met optie op een extra jaar.

Joris Kayembe is een Belg met Congolese roots. Bij Charleroi was hij al aan zijn vierde seizoen bezig. Daar was hij steevast basisspeler. Hij speelde er 116 wedstrijden waarin hij drie keer scoorde en dertien assists afleverde. Daarvoor kwam hij nog uit voor teams zoals FC Porto, Nantes, FC Arouca en Rio Ave FC.

Met de extra Europese wedstrijden die er volgend seizoen zitten aan te komen is het belangrijk dat iedere positie dubbel is bezet. Dat was vooralsnog enkel niet het geval op de linksachter. Kayembe zal dus de concurrentie aangaan met Gerardo Arteaga.

Head of Football Dimitri De Condรฉ: โ€œJoris staat al een tijdje op onze verlanglijst. Hij is als extra linksvoetige het ontbrekende puzzelstukje in onze achterhoede. Joris is de verpersoonlijking van onze voetbalfilosofie met aantrekkelijk en aanvallend voetbal dat we doorheen heel de club uitdragen. Ik hoop dat hij zich onder de vleugels van Wouter verder kan ontwikkelen als spelers en zich helemaal zal kunnen uitleven in onze attractieve speelstijlโ€.

Joris Kayembe: “Ik ben heel tevreden om de komende seizoenen voor deze mooie club te spelen. Ik wil aan de top spelen. KRC Genk is daarvoor de ideale club. De aanvallende speelstijl spreekt me enorm aan. Ik herinner me van tijdens de wedstrijden hier vooral de vlammen achter de goal wanneer Genk een doelpunt maakt. Ik kijk ernaar uit om ze zelf mee te doen branden wanneer we volgend seizoen de netten doen trillen”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here