Home Nieuws Patrik Hrošovský tot 2025

Patrik Hrošovský tot 2025

0
Patrik Hrošovský tot 2025
Foto: KRC Genk

Patrik Hrosovsky heeft zijn contract opengebroken tot 2025. Patrik is al meerdere seizoenen één van de onbetwiste steunpilaren op het Genkse middenveld. Alle minuten opgeteld stond hij in 99% van de wedstrijden tussen de lijnen dit seizoen. Doorheen de jaren ontpopte hij zich tot een baken van vertrouwen en rust wat hem binnen en buiten de club het label van degelijkheid bezorgde. Patrik en de club vonden een overeenkomst tot 2025. Hij licht een optie van een jaar en voegt daar nog een extra seizoen aan toe.

Head of Football Dimitri De Condé: “Dit zegt voor mij twee dingen: Ten eerste dat Genk de ideale opleidingsploeg is en blijft binnen ons land en daarbuiten en de ideale springplank vormt voor jonge talenten richting de Europese (sub)top. En daarnaast toont het de enorme impact die Patrik op onze jonge kern heeft. Hij is op en top professional. Binnen de kleedkamer en op het veld is hij met zijn ervaring één van de drijvende krachten van de ploeg en een verbindende figuur tussen de club en onze supporters.”

Patrik Hrosovsky:Ik ben supertevreden met een verlengd verblijf bij deze mooie club. Zowel binnen de club als door de supporters voel ik mij enorm geapprecieerd. Dit is niet enkel een keuze van het verstand, maar ook van het hart. Mijn vrouw woont hier graag. Mijn zoontje gaat hier ook naar school gaan vanaf september. Genk is mijn thuis.”

Opvallend: Hrošovský is slechts de tweede speler van 30 jaar of ouder in de laatste 10 seizoenen die in Genk een contract krijgt aangeboden. Danny Vukovic, toen 32 jaar, kwam in het seizoen 2017-2018 transfervrij over van Sydney FC. In het seizoen 2015-2016 maakte Igor De Camargo op 32-jarige leeftijd de overstap van Standard. Alle andere spelers die ouder waren dan 30 jaar, kwamen op huurbasis bij de club.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here