Home Nieuws Matchdays Mike Trésor mist uitwedstrijd op Union

Mike Trésor mist uitwedstrijd op Union

0
Mike Trésor mist uitwedstrijd op Union
Foto: Dominique Vaes

Er kan volgende zondag op Union geen beroep gedaan worden op assistenkoning Mike Trésor. KRC Genk aanvaardt na diens rode kaart tegen Antwerp immers de minnelijke schikking van het bondsparket, waardoor hij voor één wedstrijd (+ één met uitstel) geschorst wordt. Aziz Ouattara kent pas dinsdag zijn straf.

Mike Trésor kreeg maandagmiddag een minnelijke schikking voorgesteld van 1 wedstrijd effectieve schorsing (+ 1 met uitstel en een boete van 1500 euro), nadat hij in de slotminuten van het duel tegen Antwerp een bal in de richting van – de op de grond liggende – thuisspeler Bataille had getrapt. Er werd wel rekening gehouden met het blanco strafblad van Mike Trésor. Bondsprocureur Ebe Verhaegen had het in zijn motivering over een ‘intentionele daad’ die de fysieke integriteit van zijn tegenstrever in gevaar had kúnnen brengen.

KRC Genk besliste maandagavond om in te stemmen met die minnelijke schikking. Daardoor mist Trésor zondag (aftrap 18.30u) de uitmatch op Union. Had de club verzet aangetekend, dan zou Trésor dinsdag moeten verschijnen voor het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal. Daar had de bondsprocureur in theorie zelfs een zwaardere straf kunnen eisen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here