Home Nieuws Succesvol wederoptreden van Luca Oyen

Succesvol wederoptreden van Luca Oyen

0
Succesvol wederoptreden van Luca Oyen
Foto: Dominique Vaes

Acht maanden heeft het geduurd eer dat Luca Oyen zich terug voetballer mocht noemen. Vorige week vrijdag maakte Oyen zijn rentree in een oefenwedstrijd achter gesloten deuren tegen Beerschot. Die wedstrijd werd goed verteerd. Van hinder was er ook de afgelopen dagen geen last te merken.

Wouter Vrancken kan tevreden zijn over de terugkeer van Luca Oyen. Zijn kwaliteiten moeten een extra wapen zijn tijdens de Champions Play Offs: “Luca maakte al meteen enkele goeie acties. Dit zal hem deugd doen, het is alweer een grote stap vooruit. Alleen mag hij nu niks willen forceren, Luca zal ook rustig moeten blijven als het af en toe iets minder gaat. Maar het is heel knap wat hij bij zijn rentree getoond heeft”, aldus onze coach aan Het Belang Van Limburg.

Makkelijk zege

De oefenwedstrijd eindigde uiteindelijk in een 3-1-overwinning voor blauw-wit. Na amper drie minuten was de 0 al van het bord geveegd. Sor kon van buiten de 16 vrij aanleggen en scoren. De driehoek Galarza-Toma-Castro maakte zo een prima indruk tegen Beerschot. Een actieve Castro miste zelf eerst twee opgelegde kansen maar lag met een voorzet op het hoofd van Beniangba en een doorsteekpass voor Mpie aan de basis van de 2-0 en 3-0.

Een tevreden trainer dus aan het einde van de wedstrijd: “Nico Castro was heel bedrijvig. Alleen leed hij enkele keren te makkelijk balverlies. Dat kan dodelijk zijn op het scherp van de snee. Maar ik ben heel tevreden met wat ik vandaag heb gezien. Ook bijvoorbeeld van Toma, op wie je altijd kan rekenen. Achteraan hadden (gelegenheidsaanvoerder) Sadick en Et-Taibi alles onder controle, op links deed Rommens het prima. De spelers van Jong Genk toonden dat ze willen meegaan in onze principes, ik vond dit een heel leerrijke wedstrijd.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here