Home Nieuws Columns Benjamin Nygren blikt terug op zijn avontuur bij KRC Genk

Benjamin Nygren blikt terug op zijn avontuur bij KRC Genk

0
Benjamin Nygren blikt terug op zijn avontuur bij KRC Genk
Foto: Dominique Vaes

Hij moest één van de nieuwe sterren worden van de ploeg die in 2019 de landstitel binnenhaalde. Benjamin Nygren werd eind juni 2019 aangekondigd als een toptransfer en de opvolger van Leandro Trossard. Met fierheid tekende Benjamin een langdurig contract bij KRC Genk en liet hij wereldploegen als Bayern München en Manchester City links liggen. Alleen verliep het avontuur niet zoals gehoopt. Aan huiskrant Het Belang Van Limburg spreekt Nygren het eerst over zijn avontuur bij KRC Genk.

Zijn debuut maakte Benjamin Nygren op 20 juli 2019 in de gewonnen Super Cup tegen KV Mechelen. Een week later staat hij aan de aftrap voor de eerste competitiewedstrijd tegen KV Kortrijk. “Ik kon niet beter beginnen en scoorde meteen”, aldus Nygren. “Maar daarna ging het snel bergaf. Ik mocht nog starten in de tweede wedstrijd op het veld van KV Mechelen, maar tijdens de rust werd ik gewisseld. De rest van dat seizoen, dat vroegtijdig werd stilgelegd door corona, heb ik geen minuut meer gespeeld. Het seizoen erna startte ik nog als basisspeler onder Hannes Wolf, maar viel al snel naast de ploeg.”

Het vervolg na KRC Genk

Om ervaring op te doen werd Nygren uitgeleend aan het Nederlandse Heerenveen. Maar ook daar kon hij geen plek als basisspeler veroveren. Hij speelde er in het totaal 51 wedstrijden en was er goed voor 7 goals en 6 assists. Wanneer het Deense Nordsjaelland kwam aankloppen werd de uitleenbeurt stopgezet en maakte hij met onmiddellijke ingang de definitieve transfer naar Denemarken. Daar staat hij momenteel aan kop, maar momenteel fungeert hij er ook als invaller. “Ik heb niet zo veel gespeeld als ik zou willen. Daar ben ik uiteraard niet blij mee, maar ik steun het team en probeer mijn steentje bij te dragen als ik de kans krijg. De focus ligt op de titel, wat er daarna gebeurt zien we wel. Ik heb geleerd dat het geen zin heeft om ver vooruit te kijken. Ik droom sowieso nog steeds van het allerhoogste. Ik ben nog maar 21 jaar, dan zou het dom zijn om geen ambitie meer te hebben.”

Terugblikken op KRC Genk

Het verhaal Benjamin Nygren bij KRC Genk was dus geen echte voltreffer. Met 7 wedstrijden en één doelpunt was het een kort avontuur. Spijt is er echter niet. “Ik neem niemand in Genk iets kwalijk. Het is nu eenmaal zo gelopen. Ik hou ook mooie herinneringen over aan het Belgische avontuur. Vooral de Champions League-campagne zal ik nooit vergeten. Ik speelde dan wel niet, maar maakte wel de verplaatsingen mee. Het was fantastisch om op Anfield te zijn en Liverpool aan het werk te zien. Dat is echt het hoogste niveau dat er is.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here