Home Nieuws Matchdays “We hebben de sleutelmomenten fantastisch benut”

“We hebben de sleutelmomenten fantastisch benut”

0
“We hebben de sleutelmomenten fantastisch benut”
Foto: Dominique Vaes

Ook zonder Paul Onuachu weten we wat winnen is. Na een achterstand op het veld van KAA Gent omgezet te hebben in een 2-3-overwinning verstevigden we onze leidersplaats opnieuw. En dat gebeurde opnieuw met ons vaste centrale duo in de verdediging, Carlos Cuesta en Mark McKenzie. Mark McKenzie stond de pers na de wedstrijd te woord.

Woensdag ontbrak Mark McKenzie nog aan de aftrap in de wedstrijd tegen Eupen omwille van een blessure: “Afgelopen week ondervond ik lichte irritatie aan de heup. Maar door de goede zorgen van de medische staf heb ik goed kunnen herstellen. Ik denk dat de problemen nu wel van de baan zijn.”

De wedstrijd op Gent kwam dus net op tijd voor de heropstanding van McKenzie, en hij speelde zoals we dat van hem gewoon waren. Door zijn enorme duelkracht in combinatie met een sterk positiespel en vista kwam de Gentse aanval er met moeite door: “De start was nochtans lastig”, bekende hij. “Gent zette ons onder druk en opende de score. Maar geleidelijk aan konden we het initiatief van hen overnemen, met dat doelpunt van Paintsil als resultaat.”

Op Eupen werd er afgelopen week niet gewonnen. Na een achterstand kon er wel aangeknoopt worden met een zege, en daar speelden de invallers een grote rol in: “Het waren van onze kant misschien niet de meest fantastische 90 minuten. Maar wij benutten de sleutelmomenten wel, Gent deed dat niet. Waarbij ik een pluim op de hoed steken van de jongens op de bank. Alle vier de invallers droegen hun steentje bij tot dit resultaat. Sor en Tolu scoorden, Castro en Preciado waren betrokken bij het derde doelpunt. Dat is grote kwaliteit en het bewijst dat niet enkel de basiself belangrijk zijn. Alle credits aan de invallers. We blijven op koers, dit is een deugddoende zege.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here