Home Nieuws Jeugd Bilal El Khannouss verlengt contract tot 2027

Bilal El Khannouss verlengt contract tot 2027

0
Bilal El Khannouss verlengt contract tot 2027
Foto: Dominique Vaes

Fantastisch nieuws om de week mee te starten: Bilal El Khannouss verlengt zijn huidige contract met een jaar extra. Hij tekent nu een verbeterd contract binnen onze club en ligt nu vast tot en met 2027.

Wat een jaar maakt Bilal El Khannouss mee. Eind 2021 speelde hij nog met de U18 mee. Nauwelijks een enkele maanden later demonstreerde hij tegen Chelsea in de Youth League en om vervolgens op de allerlaatste speeldag zijn debuut te maken op het veld van KV Mechelen met de eerste ploeg. Aan de start van het nieuwe seizoen werd hij op speeldag twee meteen in de basis gedropt tegen Standard, een plek die hij niet meer verloor. Onder de vleugels van Wouter Vrancken ontbolsterde hij dit seizoen helemaal. Een half jaar na zijn debuut heeft het Marokkaanse goudhaantje een WK met Marokko achter de kiezen, waarin hij de troostfinale speelde tegen het Kroatië van Luka Mordic, en werd hij, op het gala van de Gouden Schoen, verkozen tot beste belofte op de Belgische van velden van 2022.

Week na week mogen we van Bilals onversneden klasse genieten. Vorige week nog liet hij de Cegeka Arena opnieuw rechtstaan tegen Seraing met zijn onbevangen spel, enkele prachtige passes, frivole dribbels en als klap op de vuurpijl een fabelachtige assist voor de 2-0 van Mike Trésor. Deze knappe evolutie levert hem een verbeterd contract op en een seizoen extra in blauw en wit. Zijn vorig contract dateerde nog van vorig seizoen toen hij zijn eerste stappen in het profvoetbal nog moest zetten. El Khannouss zijn nieuwe verbintenis loopt tot na het seizoen 2026 – 2027.

Head of Football Dimitri de Condé: “Bilal kan op dit moment nergens beter zitten dan bij ons in. Het verleden bewijst dat wij hier in Genk wel weg weten met jonge talenten. Bilal wordt hier goed omringd en hij krijgt alle kansen om zijn uitzonderlijk talent op het juiste tempo verder te ontwikkelen zonder stappen over te slaan. Het doet mij plezier dat Bilal zelf ook in het traject gelooft dat we met hem de komende jaren willen bewandelen.”

Bilal El Khannouss: “Dit nieuw contract bevestigt wat ik al lang aanvoel. De club heeft enorm veel vertrouwen in mij en dat is wat ik momenteel nodig heb. Ik heb andere jonge jongens vaak stappen zien overslaan in hun carrière. Dat wil ik absoluut vermijden. Met dit nieuw contract op zak, kan ik mij 100% focussen op het voetbal met KRC Genk. Ik wil hier samen met het team prijzen pakken en ik hoop ooit door de grote poort te kunnen vertrekken.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here