Home Nieuws Columns Een balknutselaar met snelle voetjes, een portret van kersverse aanwinst Anouar Ait El Hadj

Een balknutselaar met snelle voetjes, een portret van kersverse aanwinst Anouar Ait El Hadj

0
Een balknutselaar met snelle voetjes, een portret van kersverse aanwinst Anouar Ait El Hadj
Foto: KRC Genk

Met de komst van Anouar Ait El Hadj wordt het aanvallende compartiment versterkt. Met Ait El Hadj kiest het talentvolle jeugdproduct van Anderlecht voor speelkansen in Limburg. Voetballiefhebbers leerden in het seizoen 2020-2021 kennismaken met El Hadj, die toen op het veld van uitgerekend KRC Genk een eerste keer op het hoogste niveau kon scoren. Een portret van de nieuwste parel op de Genkse velden.

Als we de speelstijl van Anouar Ait El Hadj met één voetballer moeten vergelijken is het met die van de oude prins van het toen nog genoemde Astridpark in Anderlecht, namelijk Mbark Boussoufa. El Hadj zou en moest de opvolger worden van het Marrokkaanse dribbelwonder. Een definitieve doorbraak bleef echter uit onder trainer Vincent Kompany.

Een jongen uit Molenbeek met veel vista

Het was Vincent Kompany die Anouar Ait El Hadj lanceerde bij Anderlecht. Al meteen in zijn eerste wedstrijden liet de jongen uit Molenbeek zien dat hij geboren was om profvoetballer te worden. El Hadj kan het best omschreven worden als iemand met een grote motor. Dat bewezen de cijfers toen hij als 18-jarige het Bundesliga-record evenaarde van Bayern München speler Josua Kimmich met 13,73km. In zijn debuutseizoen liet hij eveneens indruk achter met zijn vista en handelingssnelheid. De naam van El Hadj werd al snel genoteerd in scoutingsboekjes van de allergrootste clubs in Europa. De lichtvoetigheid van een zaalvoetballer gecombineerd met de motor van een langeafstandsloper. Zowel Wouter Vrancken als Dimitri De Condé waren toen al wild van hem. Al bleek het op dat moment totaal onmogelijk Anouar El Hadj ooit binnen te halen bij KRC Genk.

Wachten op een definitieve doorbraak

Alle ingrediënten waren bij Anouar Ait El Hadj aanwezig om volledig door te breken en Anderlecht terug op de kaart te zetten. Alleen bleef dat uit. De efficiëntie was bij El Hadj een groot werkpunt. In zijn doorbraakseizoen kon hij maar vier keer scoren, waarvan uitgerekend twee keer tegen … KRC Genk. In het anderhalve seizoen dat volgde kon El Hadj ook nog maar drie keer scoren en slechts één assist. Cijfers die te weinig zijn om de echte top te bereiken. Ook El Hadj zelf besefte dat die cijfers beter moesten en besliste hieraan steeds meer aan te werken.

Speelminuten bij RSCA Futures

Verschillende problemen zorgden ervoor dat El Hadj een tijdje naar de B-kern werd verwezen door Vincent Kompany. Hierdoor werd de ontwikkeling van El Hadj afgeremd. De komst van Gouden Schoen Lior Refaelov maakte het daar ook niet gemakkelijker op waardoor de speelminuten steeds geringer werden. Eenmaal Felice Mazzu het roer overnam verdween El Hadj helemaal uit de plannen en moest hij speeltijd verzamelen in 1B bij RSCA Futures. Een situatie waar zowel de entourage als de speler zelf liever niet mee wilden blijven zitten en dus drong een oplossing zich aan. Die oplossing is dus een transfer naar KRC Genk geworden. Afgaand op het potentieel van Anouar Ait El Hadj en het goede werk van Wouter Vrancken met zijn technische staf lijken alle ingrediënten aanwezig om van El Hadj een beslissende speler te maken binnen KRC Genk.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here